Manja slova Veća slova RSSVijesti

15.01.2020.

Ove godine milionska rekonstrukcija pet škola

Ove godine milionska rekonstrukcija pet škola Ambasada SAD u Crnoj Gori u saradnji sa Ministarstvom prosvjete realizuje ukupno petnaest projekata koji se odnose na obrazovnu infrastrukturu, čija je ukupna vrijednost skoro tri miliona eura. Samo za ovu godinu planirana je rekonstrukcija pet škola vrijedna preko million eura. To su saopštili danas ministar prosvjete dr Damir Šehović i ambasadorka SAD u Crnoj Gori NJ.E. Džudi Rajzing Rajnke predstavljajući zajedničke projekte.

15.01.2020.

Najava: Dodjela „Oktoih“ nagrada

Najava: Dodjela „Oktoih“ nagrada

Uručenje Državne nagrade „Oktoih” biće održano u Vili „Gorica” u petak, 17. januara u 11 sati.

15.01.2020.

Konkurs za stipendije Vlade Republike Slovačke

Konkurs za stipendije Vlade Republike Slovačke

Obavještavamo zainteresovane kandidate da Vlada Republike Slovačke dodjeljuje kandidatima iz Crne Gore stipendije, na osnovu bilateralnog sporazuma potpisanog između Ministarstva obrazovanja, nauke, istraživanja i sporta Republike Slovačke i Ministarstva prosvjete Crne Gore.

31.12.2019.

Kurpejović o Eurydice programu

Kurpejović o Eurydice programu

Kakvim se pokazao Program stručnog osposobljavanja visokoškolaca, ali i šta je Eurydice program, govorila je Mubera Kurpejović iz Ministarstva prosvjete.

30.12.2019.

Ozvaničeno povećanje zarada: potpisani kolektivni ugovori u prosvjeti

Ozvaničeno povećanje zarada: potpisani kolektivni ugovori u prosvjeti

Povećanje zarada na Univerzitetu Crne Gore, prosvjeti, te domovima učenika i studenata od 9% od 2020. godine i 3% od 2021. godine na već uvećanu zaradu, ozvaničeno je danas u Ministarstvu prosvjete potpisivanjem kolektivnih ugovora. Ministar prosvjete dr Damir Šehović potpisao je ugovor i to: za UCG sa rektorom Danilom Nikolićem i predsjednikom sindikata UCG mr Vukašinom Zogovićem; za Sindikat prosvjete sa predsjednikom Sindikata Zvonkom Pavićevićem; za zaposlene u đačkim i studentskim domovima sa predsjednikom Samostalnog sindikata Markom Kaluđerovićem.

27.12.2019.

Isplata stipendija srednjoškolcima i studentima romske i egipćanske zajednice za period od septembra do decembra za školsku 2019/2020. godinu

Ministarstvo prosvjete je obezbijedilo sredstva za isplatu stipendija za srednjoškolce i studente romske i egipćanske zajednice za period od septembra do decembra za školsku 2019/2020. godinu, u iznosu od 36.840,00 €.

26.12.2019.

Još jedan vrtić: počinje gradnja vrtića u Herceg Novom

Još jedan vrtić: počinje gradnja vrtića u Herceg Novom

Ugovor sa izvođačem radova za faktički novi vrtić „Naša radost“ u Herceg Novom potpisala je danas ministarka ekonomije Dragica Sekulić, u prisustvu ministra prosvjete Damira Šehovića. Za izvođača je izabran konzorcijum JV Roaming Montenegro doo Nikšić, Mezon doo Danilovgrad i Si-ing doo Podgorica. Narednih nedjelja očekuje se početak totalne rekonstrukcije Vrtića, sa rokom završetka godinu dana. Vrijednost investicije je 2,4 miliona, a biće kapaciteta za oko 150 djece.

26.12.2019.

Počela isplata stipendija i studentskih kredita za novembar i decembar 2019/2020. godine

Ministarstvo prosvjete je obezbijedilo sredstva za isplatu stipendija i studentskih kredita za novembar i decembar školske 2019/2020. godine u iznosu 302.908,00 eura.

25.12.2019.

Uručene nagrađe najboljim polaznici škole umjetničke kritike “Gledaj, misli, piši”

Uručene nagrađe najboljim polaznici škole umjetničke kritike “Gledaj, misli, piši”

Dodjela nagrada i pohvala polaznicima škole umjetničke kritike “Gledaj, misli, piši”, koju po drugi put organizuje Narodni muzej Crne Gore uz podršku Ministarstva prosvjete, upriličena je juče u Crnogorskoj galeriji umjetnosti “Miodrag Dado Đurić” na Cetinju.

24.12.2019.

Dodijenjene nagrade za 526 đaka i nastavnika: Vi prenosite baklju znanja

Dodijenjene nagrade za 526 đaka i nastavnika: Vi prenosite baklju znanja

„Vaša širina duha i blistav um, koje vam je znanje donijelo, biće iskra koja će rasplamsavati vatre narednih generacija. Od vaše iskre razgorjeće se baklja znanja, i ostaćete upamćeni kod onih koji će je sjutra preuzeti. Tako će još jednom vaša pregnuća prevazići jedan životni vijek. I tako ćete vi, iako ste suviše skromni da to vidite, ostaviti novi trag u vremenu i postati nova svijetla tačka naše istorije“, poručio je danas ministar prosvjete dr Damir Šehović na dodjeli 526 nagrada najboljim đacima i nastavnicima iz Fonda za kvalitet i talente. Nagrade je, pored ministra Šehovića, dodijelio i prof. dr Ljubiša Sanković, potpredsjednik CANU, koji je bio na čelu komisije za dodjelu nagrada, ali i Đorđe Borozan, predsjednik Nacionalnog savjeta za obrazovanje.