Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Вјерујемо да ће се дјеца у септембру наћи у клупама, припрема се и план подршке

Вјерујемо да ће се дјеца у септембру наћи у клупама, припрема се и план подршке
Датум објаве: 04.08.2020 10:38 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


С обзиром на очекивано интересовање јавности, имамо обавезу да саопштимо став Министарства просвјете по питању почетка школске године. На самом почетју истичемо да је појава коронавируса сасвим јасно показала да није озбиљно давати дугорочне планове и обећања, која се у неколико дана могу измијенити, усљед објективних околности. Управо зато Министарство мјесец дана пред почетак школске године може да саопшти сљедеће: образовни систем припрема се за редован почетак школске године, што би требало да чине и родитељи и ђаци. Наравно, у наредним данима бићемо у комуникацији са Инстититом за јавно здравље, како бисмо добили потврду таквог става.

Истовремено, епидемиолошка ситуација се мијења из дана у дан, и јасно је да озбиљан образовни систем мора имати сценарио подршке за такве непредвиђене ситуације, које јесу могуће у наредним недјељама и мјесецима. Управо зато током августа ће се снимати часови за прво тромјесечје, искључиво као "план Б", а никако као већ утврђена замјена за редовну наставу.

Дакле, поновно снимање видео часова за сада има за циљ да створи базу за образовни систем, како нас евентуално погоршање епидемиолошке ситуације не би затекло неспремне. Та база ће ипак, како смо већ рекли, вјероватније служити само као подршка образовном систему и бити користан ресурс ђацима и наставницима у редовној настави.

Надамо се и вјерујемо да ће прописане мјере утицати на бољи развој епидемиолошке ситуације, те да ћемо добити потврду и од надлежних здравствених институција да дјеца, на задовољство свих нас, у септембру могу бити у школским клупама.

ПР служба Министарства просвјете