Manja slova Veća slova RSS

>

JAVNI POZIV ZA TRENERE ZA KRITIČKO MIŠLJENJE I RJEŠAVANJE PROBLEMA NA NOVOM PROJEKTU „NASTAVNIK ZA 21. VIJEK“

JAVNI POZIV ZA TRENERE ZA KRITIČKO MIŠLJENJE I RJEŠAVANJE PROBLEMA NA NOVOM PROJEKTU „NASTAVNIK ZA 21. VIJEK“
Datum objave: 22.07.2020 12:22 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U okviru projekta „Nastavnik za 21. vijek” Britanskog savjeta i Ministarstva prosvjete, raspisan je konkurs za trenere za kritičko mišljenjei rješavanje problema koji će raditi sa nastavnicima razredne i predmetne nastave u osnovim školama s ciljem poboljšanje profesionalnih vještina i znanja, kako bi kasnije kod učenika uzrasta od 6 do 15 godina podstakli razvoj ovih vještina.

Ovaj projekat predstavlja proširenje aktivnosti iz programa British Council-a „Škole za 21. vijek” koji se u Crnoj Gori sprovodi od 2017 godine. Projekat „Škole za 21. vijek” dao je u pilot fazi vrlo ohrabrujuće rezultate, pokazavši da su naši učenici u osnovnim školama izuzetno kreativni, inovativni i spremni da uče kroz problemske i projektne zadatke, kombinujući novostečene programerske vještine, kreativnost i društvenu odgovornost. Podstaknuti ovim rezultatima, Vlada Crne Gore i Ministarstvo prosvjete odlučili su da zajedno sa britanskim savjetom finansiraju dodatne obuke nastavnika, kako bi Programom bio obuhvaćen kompletan nastavni kadar u osnovniim školama. Pored obuke nastavnika, kroz ovaj program biće opremljene sve osnovne škole dodatnom opremom za mikrobit klubove, te proširena baza trenera za još 20.

Jedan od ključnih ciljeva projekta „Nastavnik za 21. vijek“ je poboljšanje profesionalnih vještina i znanja nastavnika razredne i predmetne nastave u osnovim školama kako bi kod učenika uzrasta od 6 do 15 godina podstakli razvoj kritičkog mišljenja, rješavanja problema i kodiranja. Tokom 24 mjeseca, trodnevnom obukom, obuhvatićemo 4.556 nastavnika/ca i učitelja/ca koji do sada nijesu bili dio programa „Škole za 21. vijek“.

Zbog priširenog obima aktivnosti, British Council i Ministarstvo prosvjete traže dodatnih 20 trenera nastavnika i dva master trenera prema projektnom zadatku i kriterijumima navedenim u priloženim dokumentima.

Aplikacija za master trenere.doc

Aplikacija za trenere.doc

Javni poziv za master trenere MNE.doc

Javni poziv za trenere MNE.doc