Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић: Матурске и полуматурске вечери би требало одржати

Шеховић: Матурске и полуматурске вечери би требало одржати
Датум објаве: 28.05.2020 12:54 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


„Став Министарства просвјете је да би матурске и полуматурске вечери, у свијетлу попуштања епидемиолошких мјера, требало одржати, и то у складу са јасним смјерницама и препорукама Института за јавно здравље. Наравно, коначна ријеч је на ресорним субјектима, те се Министарство овим поводом обратило управо Институту за мишљење“, саопштио је министар просвјете др Дамир Шеховић.

Како је истакао министар, важно је матурантима и полуматурантима, који су све вријеме епидемије били дисциплиновани, који матурске и полуматурске испите полажу приљежно и поштујући мјере, те који су важан дио свог одрастања подредили општем добру, послати поруку да је држава свјесна тога.

„Не могу да се не осврнем на матуранте ове генерације, којима желим да поручим: Дјецо, немојте да мислите да не знамо у каквим условима сте изашли из клупа и закорачили у свијет одраслих. Немојте да мислите да нијесмо примијетили да нијесте имали прилику да посљедње мјесеце школе проведете са пријатељима, у дружењу и слављу. Читаво друштво је свјесно ситуације у којој сте били и одрицања која су вама, младима, посебно тешко пала“, рекао је министар.

„Ипак, немам никакве сумње да те незаборавне моменте нијесте изгубили, већ да ћете их надокнадити, на неки можда чак још креативнији начин од уобичајеног. Јесте вам било теже него претходним генерацијама, али сте и научили вриједне лекције, које те претходне генерације нијесу, а које вам у животу сигурно неће штетити, већ напротив - учиниће вас мудрима“.