Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић и Секулић: Почиње градња вртића у Херцег Новом

Шеховић и Секулић: Почиње градња вртића у Херцег Новом
Датум објаве: 23.12.2019 16:12 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Након што је изабран извођач радова, наредних недјеља очекује се почетак изградње новог на мјесту постојећег објекта ЈПУ "Наша радост" у Херцег Новом, капацитета за око 150 дјеце. Процијењена вриједност новог вртића, са опремањем је око 2,4 милиона еура, од чега ће радови коштати око 2,2 милиона, док је за опремање објекта са дворишним мобилијаром предвиђено око 200.000 еура. Радове ће изводити Конзорцијум ЈВ Роаминг Монтенегро доо Никшић, Мезон доо Даниловград и Си-инг доо Подгорица, а рок завршетка је годину дана, саопштили су министар просвјете др Дамир Шеховић и министарка економије Драгица Секулић.

“На овај начин, Херцег Нови ће добити један од најљепших и најмодернијих вртића у Црној Гори, а ово је уједно и најзначајнији пројекат у области образовања у овој општини, за који се дио новца издваја из Капиталног буџета”, истакао је министар Шеховић.

Како је нагласио, градња вртића захтијевала је рјешавање проблема клизишта на Савини, које је у сарадњи са Управом јавних радова санирано у претходном периоду, а вриједнот ових радова износила је 620.000 еура.

„Тиме су створени услови да се започне процедура избора извођача радова, те након што је извођач изабран, почетак градње вртића по најмодернијим стандардима очекујемо наредних недјеља“, истакао је Шеховић.
Шеховић истиче да су Министарство просвјете и објекти образовања препознати као највећи корисници Програма енергетске ефикасности у јавним зградама.
„До сада у оквиру прве и друге извршена примјена мјера енергетске ефикасности у 33 образовне установе, при чему укупна вриједност уложених средстава у образовне установе износи 26 милиона еура“.
Министарка Секулић је рекла да се на овај начин наставља са добром праксом стварања бољих услова рада за наше грађане, а посебно дјеце у образовним установама.
„Вртић у Херцег Новом гради се у оквиру друге фазе Програма енерегетске ефикасности у јавним зградама, за шта ће Министарство економије кроз кредит са Њемачком развојном банком (КфW) обезбиједити 1.04 милиона еура, док ће преосталих 1.4 милиона еура бити обезбијеђено из Капиталног буџета”, рекла је министарка Секулић.
У новом вртићу, предвиђено је девет просторија са тоалетима за боравак дјеце, три канцеларије за управу вртића, кухињски блок, техничке и помоћне просторије, мултифункционални хол, односно сала за физичке активности, тоалет за дјецу са посебним потребама, двориште и паркинг простор за запослене.

Градњом овог вртића ће на квалитетан начин бити ријешено вишегодишње питање вртића у Херцег Новом.

ПР Служба Министарства просвјете