Manja slova Veća slova RSS

>

Obuka vaspitača: “Razvoj samopouzdanja, aktivnog pristupa i odgovornosti kod đece RE populacije”

Obuka vaspitača: “Razvoj samopouzdanja, aktivnog pristupa i odgovornosti kod đece RE populacije”
Datum objave: 10.12.2019 08:30 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


U cilju podizanja kvaliteta rada sa djecom RE populacije u vrtićima i njihove integracije, realizovana je obuka kadra koji radi sa njima, kako bi se uspješno odgovoriilo na potrebe djece. Tema obuke bila je "Razvoj samopouzdanja, aktivnog pristupa i odgovornosti".

PR služba Ministarstva prosvjete

Djeca RE populacije sve više se uključuju u predškolsko vaspitanje i obrazovanje, ali je potrebni i dalje pružati podršku. U opštinama u kojima se bilježi značajan broj RE populacije: Podgorica, Nikšić, Berane, Bijelo Polje, Tivat, Herceg Novi, Bar, Ulcinj, Kotor, Cetinje, Pljevlja osmišljen je dopunski mehanizam integracije u redovne predškolske aktivnosti, u romskim naseljima i interaktivne službe, sprovedene obuke kadra i uspostavljeno praćenje pohađanja.

Obuka je održana u okviru Programa: „Podrška kvalitetu, dostupnim uslugama i obuhvatu ranog učenja i razvoja u okviru predškolskog vaspitanja i obrazovanja“ koji realizuje Ministarstvo prosvjete u partnerstvu sa kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori.  Program je usmjeren, između ostalog, na podršku dostupnim uslugama i obuhvatu.