Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Обука васпитача: “Развој самопоуздања, активног приступа и одговорности код ђеце РЕ популације”

Обука васпитача: “Развој самопоуздања, активног приступа и одговорности код ђеце РЕ популације”
Датум објаве: 10.12.2019 08:30 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


У циљу подизања квалитета рада са дјецом РЕ популације у вртићима и њихове интеграције, реализована је обука кадра који ради са њима, како би се успјешно одговориило на потребе дјеце. Тема обуке била је "Развој самопоуздања, активног приступа и одговорности".

ПР служба Министарства просвјете

Дјеца РЕ популације све више се укључују у предшколско васпитање и образовање, али је потребни и даље пружати подршку. У општинама у којима се биљежи значајан број РЕ популације: Подгорица, Никшић, Беране, Бијело Поље, Тиват, Херцег Нови, Бар, Улцињ, Котор, Цетиње, Пљевља осмишљен је допунски механизам интеграције у редовне предшколске активности, у ромским насељима и интерактивне службе, спроведене обуке кадра и успостављено праћење похађања.

Обука је одржана у оквиру Програма: „Подршка квалитету, доступним услугама и обухвату раног учења и развоја у оквиру предшколског васпитања и образовања“ који реализује Министарство просвјете у партнерству са канцеларијом УНИЦЕФ-а у Црној Гори.  Програм је усмјерен, између осталог, на подршку доступним услугама и обухвату.