Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Амбасада САД у сарадњи са Министарством просвјете реализује четрнаест пројеката вриједних неколико милиона еура

Амбасада САД у сарадњи са Министарством просвјете реализује четрнаест пројеката вриједних неколико милиона еура
Датум објаве: 15.11.2019 12:23 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Амбасада САД у Црној Гори у сарадњи са Министарством просвјете реализује укупно четрнаест пројеката који се односе на образовну инфраструктуру, чија је укупна вриједност неколико милиона еура, а у плану су нови пројекти велике вриједности о чему су разговарали министар просвјете др Дамир Шеховић и амбасадорка САД у Црној Гори Њ.Е. Џуди Рајзинг Рајнке.

Министар Шеховић је сарадњу са Амбасадом САД-а и значајне донације које се по том основу опредјељују за црногорски систем образовања, оцијенио као потврду квалитетних, садржајних и пријатељских односа двију држава. Он је захвалио на укупној подршци коју Црна Гора добија од САД-а, а посебно на подршци инфраструктурним образовним пројектима и истакао да она долази у тренутку када и Влада Црне Горе опредјељује највише средстава за образовање икада.

ПР служба Министарства просвјете

Саговорници су разговарали о заједничким пројектима који су различитим фазама, од чега је значајан дио на сјеверу земље. Како су најавили, у том правцу ће се наставити, те ће се кроз партнерство и донације радити највећим дијелом на обнови школске инфраструктуре на сјеверу.

Амбасадорка Рајнке је рекла да је имала задовољство да обиђе један од завршених пројеката, ОШ “18. октобар” на Биочу, гдје је урађена замјена столарије, нови тоалети као и учионица за потребе вртића, те се на лицу мјеста увјери да је овај пројекат био од велике користи ђацима и наставницима, али и локалној заједници. Рајнке је изразила задовољство због наставка сарадње и, како је истакла, више него пријатељских односа двију држава.

Саговорници су најавли да ће у наредном периоду детаљније упознати јавност о свим постојећим, али и новим пројектима на којима ће се радити, те заједнички обићи објекте на којима су радови већ завршени.

ПР Служба Министарства просвјете