Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

„Бритисх Сцхоларсхип Труст“ додјељује стипендије за академску 2020/2021. годину

„Бритисх Сцхоларсхип Труст“ додјељује стипендије за академску 2020/2021. годину
Датум објаве: 06.11.2019 12:00 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Обавјештавамо заинтересоване кандидате да ће британска фондација „Бритисх Сцхоларсхип Труст“, за академску 2020/2021. годину, додијелити извјестан број стипендија квалитетним кандидатима из Црне Горе, у трајању од 1 до 3 мјесеци. Стипендије су намијењене за постдипломска усавршавања/истраживања из свих области, а предност ће имати кандидати који раде на докторским програмима у Црној Гори, којима би боравак у Великој Британији допринио изради докторске тезе.

Пожељно је да кандидати већ имају успостављен контакт са стручњацима са неког од британских универзитета, који су изразили спремност да их приме.

Период реализације ових стипендија је октобар 2020 - октобар 2021. године.

Услови:
- Кандидати треба да имају мање од 30 година на дан 1. октобар 2020. године
- Академска достигнућа
- Добро знање енглеског језика
- Значај теме усавршавања за даљи рад кандидата.

Потребна документа:

- Увјерење о држављанству (на црногорском језику)
- Пријавни формулар у 3 примјерка, попуњен на енглеском језику, који се може добити у Министарству просвјете или на интернет страници Бритисх Сцоларсхип Труст-а: www.бритисхсцхоларсхиптруст.орг
- Квалитетно презентована тема усавршавања и њен значај за даље усавршавање у струци, на највише једној страници формата А4, на енглеском језику
- Овјерена фотокопија дипломе о завршеним редовним или постдипломским/докторским студијама, уз превод на енглески од судског тумача
- Увјерење о добром знању енглеског језика (увјерење у којем је назначено до којег нивоа кандидат говори, пише и разумије енглески), уз превод на енглески језик од судског тумача
- Детаљан Цуррицулум витае, на енглеском језику
- Двије препоруке универзитетских професора/стручњака из области коју кандидат предлаже за своје усавршавање (у затвореној коверти, на енглеском језику)
- Уколико је кандидат успоставио контакт са неким од релевантних британских универзитета/институција, приложити копију позивног писма којим кандидат доказује да је себи обезбиједио мјесто, односно ментора, ако му буде одобрена стипендија. У случају да кандидат није успоставио контакт, молимо да на wеб сајту „Бритисх Сцхоларсхип Труст“ (www.битисхсцхоларсхиптруст.орг) потражите опцију „усефул линкс“ гдје се могу наћи контакт адресе жељеног британског универзитета/високошколске институције.

Наведена документа треба доставити , или предати лично, Министарству просвјете, канцеларија бр. 3, Ул. Вака Ђуровића б.б., 81000 Подгорица, најкасније до понедјељка, 16. марта 2020. године.

За додатна појашњења и информације заинтересовани кандидати се могу обратити на е-маил адресу: лидија.ерцеговиц@мпс.гов.ме , на телефон број: +382 (0)20 410 189, или доћи у Министарство просвјете (приземље, канцеларија бр. 3), Ул. Вака Ђуровића б.б., Подгорица. Непотпуне и неблаговремене пријаве се неће разматрати.

Досијеа 5 до 6 најбољих кандидата биће прослијеђена Фондацији која ће коначну одлуку о додјели стипендија донијети током маја 2020. године.

Пријавни формулари се могу преузети и ОВДЈЕ.