Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Мнистарство просвјете и Главни град: Радимо и немамо времена за политичке дебате

Мнистарство просвјете и Главни град: Радимо и немамо времена за политичке дебате
Датум објаве: 06.11.2019 14:24 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Поводом данашњег обраћања УРА-е у вези са израдом Стратешког плана развоја Главног града, Главни град и Министарство просвјете обавјештавају јавност да је најбољи одговор на сва политикантска саопштења заједнички рад Министарства просвјете и Главног града, коме грађани свакодневно свједоче.

Данас је потписан уговор са Европском инвестиционом банком, на основу кога ће се градити 4 школе и реконструисати 3 вртића, од чега је највећи дио управо у Главном граду. До краја године Владу очекује потписивање уговора са Банком за развој Савјета Европе за градњу нових седам вртића, од чега су чак 4 у Главном граду.

Изграђен је вртић у Загоричу, Старом аеродрому, али и Тузима. Очекује нас скори почетак градње и вртића у Блоку 6. А покренута је и процедура за школу у Толошима на коју се дуго чекало.

Само у Главном граду отворено је у посљедње три године око 900 мјеста у вртћима. У Главном граду се у области образовне инфраструктуре ради више него икада. Управо зато је сувишно одговарати на питања да ли постоји комуникација међу надлежним органима.

Стога се овог пута нећемо упуштати у јалове политикантске дебате, већ ћемо умјесто тога пустити да грађани дају свој суд о нашем заједничком раду за све планиране образовне пројекте који се односе на Главни град, а који ће свакако наћи своје мјесто у одговарајућим планским и стратешким документима.

Служба за односе са јавношћу Министарства просвјете
Служба за односе са јавношћу Главног града