Manja slova Veća slova RSS

>

Mnistarstvo prosvjete i Glavni grad: Radimo i nemamo vremena za političke debate

Mnistarstvo prosvjete i Glavni grad: Radimo i nemamo vremena za političke debate
Datum objave: 06.11.2019 14:24 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Povodom današnjeg obraćanja URA-e u vezi sa izradom Strateškog plana razvoja Glavnog grada, Glavni grad i Ministarstvo prosvjete obavještavaju javnost da je najbolji odgovor na sva politikantska saopštenja zajednički rad Ministarstva prosvjete i Glavnog grada, kome građani svakodnevno svjedoče.

Danas je potpisan ugovor sa Evropskom investicionom bankom, na osnovu koga će se graditi 4 škole i rekonstruisati 3 vrtića, od čega je najveći dio upravo u Glavnom gradu. Do kraja godine Vladu očekuje potpisivanje ugovora sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope za gradnju novih sedam vrtića, od čega su čak 4 u Glavnom gradu.

Izgrađen je vrtić u Zagoriču, Starom aerodromu, ali i Tuzima. Očekuje nas skori početak gradnje i vrtića u Bloku 6. A pokrenuta je i procedura za školu u Tološima na koju se dugo čekalo.

Samo u Glavnom gradu otvoreno je u posljednje tri godine oko 900 mjesta u vrtćima. U Glavnom gradu se u oblasti obrazovne infrastrukture radi više nego ikada. Upravo zato je suvišno odgovarati na pitanja da li postoji komunikacija među nadležnim organima.

Stoga se ovog puta nećemo upuštati u jalove politikantske debate, već ćemo umjesto toga pustiti da građani daju svoj sud o našem zajedničkom radu za sve planirane obrazovne projekte koji se odnose na Glavni grad, a koji će svakako naći svoje mjesto u odgovarajućim planskim i strateškim dokumentima.

Služba za odnose sa javnošću Ministarstva prosvjete
Služba za odnose sa javnošću Glavnog grada