Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ИДЕЈНО РЈЕШЕЊЕ ШКОЛЕ У ТОЛОШИМА

РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ИДЕЈНО РЈЕШЕЊЕ ШКОЛЕ У ТОЛОШИМА
Датум објаве: 25.10.2019 13:15 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Конкурс за идејно архитектонско рјешење основне школе у Толошима расписан је 23. октобра, а трајаће до 21. јануара наредне године. Према пројекцијама, школа ће бити вриједности не мање од 7 милиона еура и ушла је у Капитални буџет. Објекат ће бити капацитета за око 1 200 дјеце, површине око 5,5 хиљада м2, а имаће и салу за физичко васпитање површине око 1,4 хиљаде м2.

Планирано је 15 матичних учионица за ђаке млађих разреда, 5 предметних и пет специјализованих учионица, информатичка учионица, али и фискултурна сала и друго. Максимална спратност објекта је П+2. Напомињемо и да је Конкурсом тражено и идејно рјешење за потенцијалну другу фазу овог објекта, као би постјала могућност за проширење Школе, уколико у будућности буде потребе и за тиме.

Китеријуми на основу којих ће се вршити оцјењивање су, између осталог, архитектонске вриједности, просторни комфор, функционалност, економичност, иновативност, али и однос према заштити, очувању и унапређењу квалитета животне средине, одрживо коришћење природних ресурса, енергетска ефикасност и коришћење обновљивих извора енергије.

Филип Грујић, начелник Службе инвестиција у Министарству просвјете рекао је овим поводом: “Драго ми је да смо са колегама из Министарства одрживог развоја и туризма најзад у прилици да покренемо први званични корак у пројектовању и изградњи овог објекта. Наравно, чекају нас процедуре које се морају испоштовати, али цијеним да је већ иза нас дио који нам је узео највише времена. Наиме, јавност мора знати да конкурсима и позивима за изградњу неког јавног објекта претходе вишемјесечне припреме, а тако је било и овдје. Од потребе да се донесе правилник на тему конкурса за урбанистичко-архитектонска рјешења јавних објеката, па надаље. Зато ми је драго да смо ушли у фазу када можемо да кажемо да наредне године очекује почетак градње ове школе”, закључио је Грујић.