Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Наградни конкурс "Дижем глас за моје право!!!"

Наградни конкурс "Дижем глас за моје право!!!"
Датум објаве: 22.10.2019 13:09 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Поводом 20. новембра, Међународног дана дјечијих права и 30. рођендана Конвенције о правима дјетета, Институција заштитника људских права и слобода Црне Горе са међународном организацијом Саве тхе Цхилдрен расписује

НАГРАДНИ КОНКУРС
на тему

Дижем глас за МОЈЕ право!!!

Позивамо тимове дјевојчица и дјечака из цијеле Црне Горе, старости од 6 до 18 година, да се пријаве и учествују у обиљежавању овог важног јубилеја, дајући свој глас и мишљење о проблемима са којима се сусрећу у својим заједницама и ширем окружењу.

Наградним конкурсом, заинтересовани тимови позивају се да осмисле кампању за друштвене медије и да на креативан и иновативан начин прикажу своје виђење на који начин се спроводи или крши неко, за њих значајно и, за ову прилику одабрано, дјечије право.

На конкурсу могу учествовати групе дјечака и дјевојчица, као представници својих школа, институција или других организација које раде са дјецом.

У складу са интересима учесника, кампања може садржати фотографије, аудио и видео радове, литерарне и ликовне радове или бити комбинација свега наведеног!

Неопходно је да кампања садржи елементе:

- Циљ кампање
- Кратак опис кампање
- Назив кампање и #хасхтаг

Конкурс ће бити отворен од 16. септембра до 31. октобра 2019. године. Три установе/организације чије кампање буду изабране као најбоље ће бити награђене наградом по властитом избору за потребе унапређења активности рада с дјецом, у склопу расположивих средстава.
У жирију за одабир најбољих радова биће, осим стручног, укључен и гласови Златних савјетника Омбудсмана-дјеце. Најбоље три кампање ће добити и стручну подршку за реализацију кампање у потпуности.

Слањем радова на Наградни конкурс, учесници дају сагласност за евентуално кориштење истих у оквиру шире кампање која ће, поводом обиљежавања 30. годишњице Конвенције бити спроведена путем медија и друштвених мрежа а за циљ ће имати подизање свијести о важности поштовања права дјетета у Црној Гори.

Достављени радови морају садржавати назив институције/организације/школе, адресу и контакт информације, те кратак опис групе дјеце која је радила на достављеном раду (старосна и родна структура), , те са назнаком ‘ЗА НАГРАДНИ КОНКУРС’, могу бити достављени, на адресу:

- ИНСТИТУЦИЈА ЗАШТИТНИКА ЉУДСКИХ ПРАВА И СЛОБОДА ЦРНЕ ГОРЕ
Ул. Светлане Кане Радевић бр.3 , Подгорица
дјеца@омбудсман.цо.ме