Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Директори и ученици у кампањи »За одличан пет«: Награда је одраз поштовања и велика мотивација

Директори и ученици у кампањи »За одличан пет«: Награда је одраз поштовања и велика мотивација
Датум објаве: 21.10.2019 14:58 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Награде из Фонда за квалитет и таленте нијесу само финансијски подстрек, већ прије свега поштовање за труд и рад ученика и настаника, поручили су ученица и вишеструка добитница награда на међународним такмичењима Ирена Маџгаљ и директор Школе за средње и више стручно образовање »Сергије Станић«, Дарко Вукчевић.

Директор Вукчевић је у поруци у оквиру кампање »За одличан 5!« подсјетио колико је одрицања и труда потребно да би се генерацијама ученика пружило знање, васпитање и подстакао таленат сваког од њих понаособ.

Дарко Вукчевић

»Као директор школе и неко ко је годинама у просвјети знам колика одрицања су потребна да бисте са поносом испратили једну генерацију. Знам какве се нераскидиве везе формирају између наставника и ученика, знам колико те везе утичу на даљи животни ток и једних и других. Зато и дјецу и запослене у просвјети треба на ове и сличне начине мотисивати и ставити им до знања да се њихов труд види, а њихова важност препознаје«, рекао је Вукчевић.

Ирена Маџгаљ ученица Средње стручне школе у Бијелом Пољу вишеструки је првак из руског језика на државним и међународним такмичењима. Као прошлогодошињи добнитник награде, она је одлучила да позове другаре да јој се придруже и ове године конкуришу за награду из Фонда.

Ирена Маџгаљ

»Прошле године сам добила награду из Фонда за квалитет и таленте. Награда ми је значила не само у финансијском смислу, већ и у дијелу поштовања које образовни систем указује према ученицима који су се својим трудом, радом и талентом доказали. Зато се искрено надам да ће ми се ове године придружити велики број вршњака да заједно будемо дио екипе »За одличан 5««, поручила је Маџгаљ.

Поред Ирене Маџгаљ и Дарка Вукчевића, у Кампању су се укључиле бројне познате личности из свијета спорта и културе: Андрија Милошевић, глумац, Катарина Булатовић - спортисткиња, Момчило Зековић – писац и композитор, Бојана Бојовић-Голијанин - уредница јутарњег програма ТВ Вијести, Марија Марковић - уредница јутарњег програма ТВЦГ, Бранка Фемић-Шћекић - глумица, Радмила Ступар-Ђуришић, психолошкиња и Ирис Полумента, уредница и водитељка Прва ТВ. Поруке су послали и ресорсни министар др Дамир Шеховић и предсједник Синдиката просвјете Звонко Павићевић.

Кампања »За одличан 5« има за циљ да привуче што више ученика и наставника да се пријаве на конкурс за расподјелу новца из Фонда за квалитет и таленте најбољим ђацима и наставницима. У Фонду има новца за око 500 најбољих, а награде ће у просјеку износити 1.000 еура, док ће поједине ићи и до 2.000 еура. Конкурс ће трајати до краја октобра, а одлука о награђенима биће донијета најкасније до краја новембра.