Manja slova Veća slova RSS

>

Direktori i učenici u kampanji »Za odličan pet«: Nagrada je odraz poštovanja i velika motivacija

Direktori i učenici u kampanji »Za odličan pet«: Nagrada je odraz poštovanja i velika motivacija
Datum objave: 21.10.2019 14:58 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Nagrade iz Fonda za kvalitet i talente nijesu samo finansijski podstrek, već prije svega poštovanje za trud i rad učenika i nastanika, poručili su učenica i višestruka dobitnica nagrada na međunarodnim takmičenjima Irena Madžgalj i direktor Škole za srednje i više stručno obrazovanje »Sergije Stanić«, Darko Vukčević.

Direktor Vukčević je u poruci u okviru kampanje »Za odličan 5!« podsjetio koliko je odricanja i truda potrebno da bi se generacijama učenika pružilo znanje, vaspitanje i podstakao talenat svakog od njih ponaosob.

Darko Vukčević

»Kao direktor škole i neko ko je godinama u prosvjeti znam kolika odricanja su potrebna da biste sa ponosom ispratili jednu generaciju. Znam kakve se neraskidive veze formiraju između nastavnika i učenika, znam koliko te veze utiču na dalji životni tok i jednih i drugih. Zato i djecu i zaposlene u prosvjeti treba na ove i slične načine motisivati i staviti im do znanja da se njihov trud vidi, a njihova važnost prepoznaje«, rekao je Vukčević.

Irena Madžgalj učenica Srednje stručne škole u Bijelom Polju višestruki je prvak iz ruskog jezika na državnim i međunarodnim takmičenjima. Kao prošlogodošinji dobnitnik nagrade, ona je odlučila da pozove drugare da joj se pridruže i ove godine konkurišu za nagradu iz Fonda.

Irena Madžgalj

»Prošle godine sam dobila nagradu iz Fonda za kvalitet i talente. Nagrada mi je značila ne samo u finansijskom smislu, već i u dijelu poštovanja koje obrazovni sistem ukazuje prema učenicima koji su se svojim trudom, radom i talentom dokazali. Zato se iskreno nadam da će mi se ove godine pridružiti veliki broj vršnjaka da zajedno budemo dio ekipe »Za odličan 5««, poručila je Madžgalj.

Pored Irene Madžgalj i Darka Vukčevića, u Kampanju su se uključile brojne poznate ličnosti iz svijeta sporta i kulture: Andrija Milošević, glumac, Katarina Bulatović - sportistkinja, Momčilo Zeković – pisac i kompozitor, Bojana Bojović-Golijanin - urednica jutarnjeg programa TV Vijesti, Marija Marković - urednica jutarnjeg programa TVCG, Branka Femić-Šćekić - glumica, Radmila Stupar-Đurišić, psihološkinja i Iris Polumenta, urednica i voditeljka Prva TV. Poruke su poslali i resorsni ministar dr Damir Šehović i predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević.

Kampanja »Za odličan 5« ima za cilj da privuče što više učenika i nastavnika da se prijave na konkurs za raspodjelu novca iz Fonda za kvalitet i talente najboljim đacima i nastavnicima. U Fondu ima novca za oko 500 najboljih, a nagrade će u prosjeku iznositi 1.000 eura, dok će pojedine ići i do 2.000 eura. Konkurs će trajati do kraja oktobra, a odluka o nagrađenima biće donijeta najkasnije do kraja novembra.