Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Учешће представника Министарства просвјете у Кина - ЦЕЕЦ Програму за руководиоце у образовању

Учешће представника Министарства просвјете у Кина - ЦЕЕЦ Програму за руководиоце у образовању
Датум објаве: 18.10.2019 10:05 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Начелник Одјељења за међународну сарадњу и европске интеграције Марко Вукашиновић и деканица студијског програма „Кинеске студије“ др Марија Орландић учествују на скупу Кина - ЦЕЕЦ Програму за руководиоце у образовању  који организује Кинеска образовна асоцијација за међународну сарадњу (Цхина Едуцатион Ассоциатион фор Интернатионал Еxцханге – ЦЕАИЕ) у оквиру иницијативе 16+1, дијалога Кине и 16 земаља Централне и Источне Европе. Придружењем Грчке, иницијатива ће и званично постати 17+1.

Програм се одржава у периоду од 14-24. октобра, у два кинеска града. Први дио програма се реализује у Пекингу и обухвата састанке у Министарству просвјете, Кинеској образовној асоцијацији за међународну сарадњу, Кинеском савјету за школарине, Ренмин универзитету, Универзитету Пекинг, као и учешће на 20. Годишњој конференцији о међународном образовању: Образовање 2035: Дијалог за будућност свијета.

Програм се након тога преноси у Јинан, провинција Схандонг, гдје ће се поред посјета универзитетима Јинан, Схандонг и универзитету за стручно образовање, одржати Јинан-ЦЕЕЦс семинар о сарадњи у области образовања.