Manja slova Veća slova RSS

>

Stupar – Đurišić: Da nam sjutra bude »Za odličan 5« , nagrađuju se oni koji danas to jesu

Stupar – Đurišić: Da nam sjutra bude »Za odličan 5« , nagrađuju se oni koji danas to jesu
Datum objave: 16.10.2019 15:17 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


»Fond za kvalitet i talente omogućava da budu nagrađeni oni koji bi u našem društvu trebalo da budu idoli i uzori, a kako bi nam sjutra bilo za odličan 5, nagradimo one koji danas to jesu«, poručila je psihološkinja Radmila Stupar-Đurišić, pružajući podršku kampanji Ministarstva prosvjete, kojom se nastavnici i učenici pozivaju da se prijave na konkurse za dodjelu nagrada iz Fonda. Poruku je poslala i urednica i voditeljka Prva TV, Iris Polumenta.

»U našem okruženju žive i rade nastavnici koji ne pristaju na prosječnost, koji svojim trudom i zalaganjem svakodevno pomjeraju granice znanja i obrazovne umješnosti. Njihova skromnost često ne dozvoljava da se za njihove uspjehe čuje dalje od školske zbornice. A svi bi trebalo da znamo njih. Oni bi trebalo da budu idoli i uzori, o njima bi trebalo da se priča, oni bi trebalo da zarađuju«, poručila je Stupar-Đurišić, istakavši da Fond za kvalitet i talente to omogućava. Ona je pozvala sve nastavnike da se prijave na konkurse koje raspisalo Ministarstvo, a koji će trajati do kraja oktobra.

Stupar-Đurišić je ukazala na pozitivne efekte koje nagrađivanje najboljih ima u sistemu obrazovanja.

»Poštovanje koje se ukazuje kroz nagrađivanje iz Fonda motivisaće duge nastavnike i djecu da daju više od onoga što uobičajeno daju. Jer možemo više«, zaključila je Stupar-Đurišić.

Urednica i voditeljka Prva TV Iris Polumenta, još jedna je od mnogobrojnih javnih ličnosti koje su se pridružile kampanji »Za odličan 5«. Ona je poručila da najbolji u bilo kojoj oblasti nijesu to postali preko noći, te da iza svakog uspjeha stoji naporan rad i trud koji bi trebalo da bude nagrađen.

»Zato je Fond za kvalitet i talente jako važan. Pokazuje da o najboljima u obrazovanju neko brine. Zato se prijavite, vjerujemo da ste baš vi za odličan 5«, rekla je Polumenta u video poruci kojom je podržala Kampanju.

Pored Radmile Stupar-Đurišić i Iris Polumente u Kampanju su se uključile brojne poznate ličnosti iz svijeta sporta i kulture: Andrija Milošević, glumac, Katarina Bulatović - sportistkinja, Momčilo Zeković – pisac i kompozitor, Bojana Bojović-Golijanin - urednica jutarnjeg programa TV Vijesti, Marija Marković - urednica jutarnjeg programa TVCG, Branka Femić-Šćekić - glumica, Darko Vukčević - direktor škole “Sergije Stanić”, Irena Madžgalj – učenica i prošlogodišnja dobitnica nagrade iz Fonda. Poruke su poslali i resorsni ministar dr Damir Šehović i predsjednik Sindikata prosvjete Zvonko Pavićević.

Kampanja »Za odličan 5« ima za cilj da privuče što više učenika i nastavnika da se prijave na konkurs za raspodjelu novca iz Fonda za kvalitet i talente najboljim đacima i nastavnicima. U Fondu ima novca za oko 500 najboljih, a nagrade će u prosjeku iznositi 1.000 eura, dok će pojedine ići i do 2.000 eura. Konkurs će trajati do kraja oktobra, a odluka o nagrađenima biće donijeta najkasnije do kraja novembra.
PR služba Ministarstva prosvjete