Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Ступар – Ђуришић: Да нам сјутра буде »За одличан 5« , награђују се они који данас то јесу

Ступар – Ђуришић: Да нам сјутра буде »За одличан 5« , награђују се они који данас то јесу
Датум објаве: 16.10.2019 15:17 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


»Фонд за квалитет и таленте омогућава да буду награђени они који би у нашем друштву требало да буду идоли и узори, а како би нам сјутра било за одличан 5, наградимо оне који данас то јесу«, поручила је психолошкиња Радмила Ступар-Ђуришић, пружајући подршку кампањи Министарства просвјете, којом се наставници и ученици позивају да се пријаве на конкурсе за додјелу награда из Фонда. Поруку је послала и уредница и водитељка Прва ТВ, Ирис Полумента.

»У нашем окружењу живе и раде наставници који не пристају на просјечност, који својим трудом и залагањем свакодевно помјерају границе знања и образовне умјешности. Њихова скромност често не дозвољава да се за њихове успјехе чује даље од школске зборнице. А сви би требало да знамо њих. Они би требало да буду идоли и узори, о њима би требало да се прича, они би требало да зарађују«, поручила је Ступар-Ђуришић, истакавши да Фонд за квалитет и таленте то омогућава. Она је позвала све наставнике да се пријаве на конкурсе које расписало Министарство, а који ће трајати до краја октобра.

Ступар-Ђуришић је указала на позитивне ефекте које награђивање најбољих има у систему образовања.

»Поштовање које се указује кроз награђивање из Фонда мотивисаће дуге наставнике и дјецу да дају више од онога што уобичајено дају. Јер можемо више«, закључила је Ступар-Ђуришић.

Уредница и водитељка Прва ТВ Ирис Полумента, још једна је од многобројних јавних личности које су се придружиле кампањи »За одличан 5«. Она је поручила да најбољи у било којој области нијесу то постали преко ноћи, те да иза сваког успјеха стоји напоран рад и труд који би требало да буде награђен.

»Зато је Фонд за квалитет и таленте јако важан. Показује да о најбољима у образовању неко брине. Зато се пријавите, вјерујемо да сте баш ви за одличан 5«, рекла је Полумента у видео поруци којом је подржала Кампању.

Поред Радмиле Ступар-Ђуришић и Ирис Полументе у Кампању су се укључиле бројне познате личности из свијета спорта и културе: Андрија Милошевић, глумац, Катарина Булатовић - спортисткиња, Момчило Зековић – писац и композитор, Бојана Бојовић-Голијанин - уредница јутарњег програма ТВ Вијести, Марија Марковић - уредница јутарњег програма ТВЦГ, Бранка Фемић-Шћекић - глумица, Дарко Вукчевић - директор школе “Сергије Станић”, Ирена Маџгаљ – ученица и прошлогодишња добитница награде из Фонда. Поруке су послали и ресорсни министар др Дамир Шеховић и предсједник Синдиката просвјете Звонко Павићевић.

Кампања »За одличан 5« има за циљ да привуче што више ученика и наставника да се пријаве на конкурс за расподјелу новца из Фонда за квалитет и таленте најбољим ђацима и наставницима. У Фонду има новца за око 500 најбољих, а награде ће у просјеку износити 1.000 еура, док ће поједине ићи и до 2.000 еура. Конкурс ће трајати до краја октобра, а одлука о награђенима биће донијета најкасније до краја новембра.
ПР служба Министарства просвјете