Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Глумац Андрија Милошевић подржао кампању »За одличан 5«

Глумац Андрија Милошевић подржао кампању »За одличан 5«
Датум објаве: 16.10.2019 15:13 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Фонд за квалитет и таленте и кампања »За одличан 5« добили су подршку и од прослављеног глумца и водитеља Андрије Милошевића.

У видео поруци коју је снимио како би подстакао пријаву на конкурс Министарства просвјете за додјелу награда ученицима и наставницима из Фонда за квалитет и таленте, Андрија је нагласио важност подстицања талената на системски начин, што је постигнуто управо оснивањем Фонда.

Као један од глумаца са значајном глумачком и водитељском каријером, Андрија је послао поруку да само предан рад и посвећеност воде ка професионализму, који нам је сада, како је рекао, најпотребнији. Али на том путу, како је нагласио, важна је подршка породице и државе.»Професионализам је оно што је нама сада неопходно. Да би се то остварило, морате имати подршку, не само породице, већ и земље у којој живите. Зато је овај Фонд риједак примјер да се на овакав начин, са оволиким средствима млади људи помажу«, рекао је Андрија.

Он је поздравио иницијативу Министарства просвјете, те пожелио да Фонд дуго траје и буде позитиван примјер друштву, а младим људима поручио да вриједно раде на развијању својих талената.

»Зашто треба подржати и зашто ја подржавам Фонд за квалитет и таленте? Зато што талентоване младе људе треба препознати и треба им дати подршку, како би они у будућности могли да допринесу личном развоју, прије свега, а онда и друштву у ком живимо«, истакао је он. »Младим људима поручујем да све своје таленте морају да валоризују, а они валоризовати могу само ако радите«, поручио је познати глумац.

Поред Андрије Милошевића у Кампању су се укључиле бројне познате личности из свијета спорта и културе: Катарина Булатовић - спортисткиња, Момчило Зековић – писац и композитор, Бојана Бојовић-Голијанин - уредница јутарњег програма ТВ Вијести, Марија Марковић - уредница јутарњег програма ТВЦГ, Радмила Ступар-Ђуришић - психолошкиња, Бранка Фемић-Шћекић - глумица, Ирис Полумента - уредница на Прва ТВ, Дарко Вукчевић - директор школе “Сергије Станић”, Ирена Маџгаљ – ученица и прошлогодишња добитница награде из Фонда. Поруке су послали и ресорсни министар др Дамир Шеховић и предсједник Синдиката просвјете Звонко Павићевић.

Кампања »За одличан 5« има за циљ да привуче што више ученика и наставника да се пријаве на конкурс за расподјелу новца из Фонда за квалитет и таленте најбољим ђацима и наставницима. У Фонду има новца за око 500 најбољих, а награде ће у просјеку износити 1.000 еура, док ће поједине ићи и до 2.000 еура. Конкурс ће трајати до краја октобра, а одлука о награђенима биће донијета најкасније до краја новембра.

ПР служба Министарства просвјете