Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

ШЕХОВИЋ: СЛИЈЕДИ ГРАДЊА ПЛАВСКОГ ВРТИЋА И РЕКОНСТРУКЦИЈА СПОРТСКЕ САЛЕ

Отворена нова школа у Плаву, вриједна 230 000 еура

Отворена нова школа у Плаву, вриједна 230 000 еура
Датум објаве: 15.10.2019 09:53 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Данас је званично отворена нова школа у Војном селу у Плаву, капацитета за преко 100 дјеце, у чију изградњу и опремање је уложено око 230 000 еура. Ово је само једна у низу успјешно завршених инвестиција Министарства просвјете у образовну инфраструктруру на територији Општине Плав, рекао на отварању министар Дамир Шеховић. Министар је такође најавио нова улагања у Плав, истичући планирану градњу новог плавског вртића укупне вриједности преко милион еура и реконструкцију спортске сале, за коју ће бити издвојено 120 хиљада еура. Школу у Војном селу су, поред министра Шеховића, отворили предсједник општине Плав Мирсад Барјактаревић и директор школе »Хајро Шахмановић« Игор Вуканић.

ПР служба Министарства просвјете

Како је саопштио Шеховић, укупна инвестиција Министарства просвјете у Школу била је 230 000, а од тога 185 000 еура кроз основни уговор, 30 000 за уређење терена, заштитну ограду и опремање објекта, а дио за израду пројекта и надзор. »Оно што је посебно важно јесте да је ријеч о модерном, савременом објекту, који је рађен са најсавременијим материјалима и који је енергетски ефикасан. Јер ми са подједнаком пажњом и квалитетом радимо на великим, градским школама као и мањим, сеоским«, истакао је министар.

ПР служба Министарства просвјете

Министар је најавио и нове образовне инвестиције у Плав и Гусиње: »Недавно смо отворили спортске терене у Плаву вриједне око 250 000 еура, који спадају у ред најсавременијих у Црној Гори. И Гусиње ће наредних дана и званично добити спортске терене вриједне око 300 000 еура, који су рађени са Фондацијом »Гусиње«. Наредни корак јесте изградња новог плавског вртића вриједног преко милион еура. Не мање важна је и планирана реконструкција сале Средње мјешовите школе „Бећо Башић“ из Плава вриједна око 120 000 еура, која је и централна спортска сала у општини Плав. Ни основна школа „Петар Дедовић“ из Мурина неће бити запостављена, те планирамо реконструкцију два подручна одјељења ове школе, Велика и Ржаница, укупне вриједности 70 000 еура“.

ПР служба Министарства просвјете

Министар је закључио обраћање податком да је Министарство просвјете, самостално или у сарадњи са другим субјектима, у посљедње двије ипо године реконструисало преко 200 образовних објеката, а да је вриједност недавно завршених или планираних пројеката из образовања само у плавској општини на нивоу од око 2 милиона еура.

Предсједник општине Плав Мирсад Барјактаревић рекао је: »Овакве инвестиције доносе нови замах у нашу општину. Оне показују да, кад се има воље, може се начинити озбиљан искорак у условима у којима бораве наша дјеца, а што је показано и недавно отвореним спортским теренима школе »Хајро Шахмановић«. Водећи рачуна о образовању на територији плавске општине, ми водимо рачуна о својој будућности. У Плаву је тренутно активно шест градилишта, а укупна вриједност инвестиција на територији општине је близу 6 милиона еура«.

ПР служба Министарства просвјете

Директор школе “Хајро Шахмановић” Игор Вуканић осврнуо се и на историјат школе у Војном селу: » Још 1926. године, основана је школа у близини ове коју данас отварамо. Касније, 1953. године, се настава преселила у Дом омладине Војно село, који се налазио на овом мјесту и тај објекат је био отворен до прије пар година. Након тога, школа није била у функцији све до данас, када имам част и задовољство да отворим фактички нови објекат на истом том мјесту. Вриједност више данашњем отварању даје и податак да је ова школа увијек остваривала своју васпитно-образовну функцију, јер су из ње излазили доктори, инжењери и други бројни успјешни појединци. Зато сам захвалан што је Министарство просвјете на челу са министром Шеховићем препознало ту чињеницу и потребе наше дјеце, те што су били максимално посвећени овом пројекту“.

ВИДЕО: