Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић: Планирано 10 нових образовних објеката у Главном граду

Шеховић: Планирано 10 нових образовних објеката у Главном граду
Датум објаве: 11.10.2019 13:24 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


У Главном граду планирано је 10-ак нових образовних објеката, рекао је министар просвјете др Дамир Шеховић на данашњем отварању реконструисане сале подгоричке “Октоих” школе. У салу је уложено 53 000 еура са Министарством спорта и младих. На отварању је говорио и министар спорта Никола Јановић, те директорица Школе Мирјана Радуловић.

Како је истакао Шеховић, “Пошли смо од чињенице да увијек, па и када је ријеч о овој теми, ништа не можемо одједном и одмах. И са тог становишта, у претходне двије ипо године ишли смо један по један пројекат, реконструисали објекат по објекат, односно преко 200 објеката укупно. Срећан сам што је један њих била управо сала „Октоих“ школе, а још сам задовољнији што је овај пројекат нови примјер сарадње са Министарством спорта, са којим радимо на установљивању неких нових, здравих навика наших ученика. Спорт смо још на почетку мандата ове Владе означили као приоритет, а на десетине реконструисаних сала говоре у прилог чињеници да је наша намјера била све, само не декларативна.

Шеховић је најавио и нове објекте на територији Главног града: »Свакако, Главни град, са највећим бројем ученика, природно има и највеће потребе, којима увијек идемо у сусрет. Тако је, између осталог, планирано 10-ак нових објеката на територији Подгорице. Конкретно, школе у: Толошима, Цитy кварту, Забјелу, Карабушком пољу и подгоричка гимназија и све су ушле у Капитални буџет. А потом и вртићи у Блоку 6, на Златици, Старом Аеродрому, Тушком путу и Цитy кварту, те надоградња два вртића гдје ће се капацитети постојећих објеката повећати за 100 посто, и то на Забјелу и у Момишићима.

Министар Никола Јановић рекао је: »Октоих нас враћа у 15. вијек, а данас, након толико времена, је наша обавеза да још више његујемо и унапређујемо образовни систем. Управо зато Влада Црне Гое улаже и наставиће да улаже у спортску инфраструктуру.

Бити добар ђак није мала ствар. Бити добар спортиста је за понос. А када дијете успије да споји и једно и друго, онда је држава у обавези да их награди. У том контексту, поздрављам и оснивање Фонда за квалитет и таленте«.

Директорица Радуловић захвалила је министарствима, истакавши и напоре саме школе да обезбиједи оптималне услове за своје ученике: „Данас смо отворили нашу фискултурну салу површине 450 м2 у чијем саставу су двије свлачионице и тоалети. Овакви услови ће умногоме побољшати како редовну наставу физичког васпитања, тако и ваннаставне активности у Школи. За добар изглед Сале побринула су се ресорна министарства просвјете и спорта, те се још једном показало да је тимски рад формула успјеха. Додатно, Школа је помоћу сопствених средстава и донација успјела да промијени своје лице улагањима од око 40 000 еура само у посљедњем периоду. А мени остаје да обећам да ћемо тим путем ентузијаста наставити да корачамо и даље”.

Школа “Октоих” је почела са радом крајем 1991. године и имала је 950 ученика распоређених у 30 одјељења, а до данас у њој је образовање стекло више хиљада ученика.