Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

НАЈАВА: Конференција „Размјена искустава о процесу реформе образовања”

НАЈАВА: Конференција „Размјена искустава о процесу реформе образовања”
Датум објаве: 07.10.2019 10:36 | Аутор: Завод за школство

Испис Штампај страницу


У организацији Завода за школство се 8. и 9. октобра 2019. године одржава конференција „Размјена искустава о процесу реформе образовања”. У раду Конференције ће учествовати представници образовних институција из Словеније, Хрватске, Сјеверне Македоније, Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе.

Циљ Конференције је поређење основних принципа и циљева образовних политика и њихове имплементације у пракси, размјена искустава, успостављање боље сарадње међу институцијама региона, као и стварање претпоставки за уједначавање и унапређивање квалитета образовања.

Планирано је да учесници током Конференције презентују карактеристике образовних система и надлежности институције коју представљају, предности и изазове са којима се сусрећу приликом имплементације образовних политика, као и примјере добре праксе.

Посебан нагласак биће дат сљедећим темама: Утврђивање квалитета рада у образовно-васпитним установама и Кључне компетенције са посебним фокусом на имплементацију СТЕМ компетенција, као и предузетничке и дигиталне компетенције.

Конференцију ће отворити госпођа Аријана Николић Вучинић, генерална директорица Директората за предшколско, основно и инклузивно образовање и васпитање у Министарству просвјете и господин Решад Сијарић, директор Завода за школство. Отварању Конференције ће присуствовати и амбасадори земаља учесница у Црној Гори, представници међународних и националних институција из области образовања.

Отварање Конференције: уторак, 8. октобар, у 10 часова, велика сала Министарства просвјете.

ПРОГРАМ РАДА