Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Организација црногорских студената у иностранству (ОЦСИ) објавила Конкурс за учешће у пројекту ‘’Мрежа мозгова’’

Организација црногорских студената у иностранству (ОЦСИ) објавила Конкурс за учешће у пројекту ‘’Мрежа мозгова’’
Датум објаве: 26.09.2019 08:16 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Организација црногорских студената у иностранству (ОЦСИ) објављује Конкурс за учешће у пројекту ‘’Мрежа мозгова’’ који ће се спроводити у периоду од октобра до краја децембра.

‘’Мрежа мозгова’’ је пројекат у склопу кога ће за полазнике бити организована wеб предавања из области према којима је исказано доминантно интересовање од стране изабраних апликаната.
Термини предавања ће бити накнадно одређени.

Конкурс је отворен за амбициозне, креативне и талентоване ученике 2. 3. и 4. разреда средње школе.

Предавања ће водити изврсни студенти из иностранства, са свјетски признатих образовних установа, а по унапријед одређеном плану и програму. Они ће кроз предавања настојати да вјеродостојно представе и одсликају област којом се баве, кроз појашњење основних теоријских принципа и демонстрацију практичне примјене уз употребу савремених софтверских технологија карактеристичних за одређену област, те пренесу своја међународна академска искуства.

Циљеви пројекта су многоструки: подизање свијести о важности академског усавршавања, унапређење знања и вјештина полазника, представљање актуелних трендова у образовању и науци, каријерна оријентација, информисање полазника о могућностима студија у иностранству-усмјеравање ка адекватним, квалитетним и компетитивним образовним програмима, повезивање изузетних ученика у Црној Гори са њиховим старијим колегама у иностраству, развијање културе менторства, партиципације и промоција сарадње.

По окончану, за полазнике пројекта ће бити уприличен пријем на Зимској Скупштини ОЦСИ, гдје ће студенти из иностранства и полазници имати прилику да се упозанају, повежу, умреже, размијене искуства и инфомације.
Услови за пријаву: - Ученици црногорских средњих школа или црногорски средњошколци у иностранству из другог, трећег и четвртог разреда.

Процес пријављивања:

Пријављивање се обавља попуњавањем формулара на страници: хттпс://формс.гле/8WБЕБгМ8де2ТцП4Р7  
Потребна документација: Скениране копија свједочанстава из средње школе, мотивационо писмо (маx. 300 ријечи) опционално копије додатних награда/сертификата
Пријаве на конкурс су отворене до 11.10.2019. до 23:59 сати.