Manja slova Veća slova RSS

>

Podrška obrazovanju i dalje prioritet TIKE, sardnja se nastavlja

Podrška obrazovanju i dalje prioritet TIKE, sardnja se nastavlja
Datum objave: 20.09.2019 13:36 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Podrška obnovi infrastrukture i projektima razmjene nastavnog kadra i učenika, biće prioritet u daljoj saradnji TIKE i Ministarstva prosvjete, zaključeno je na današnjem sastanku ministra prosvjete dr Damira Šehovića i novog koordinatora Agencije Muhameda Unala.

Ministar je podsjetio na projekte koji su realizovani u 2018. godini poput opremanja namještajem vaspitne jedinice JPU »Đina Vrbica« u Staroj Varoši, rekonstrukcije škole »29.novembar« u Dinoši, rekonstrukcije sale Gimnazije u Tuzima, te opremanje računarskom opremom i pametnim tablama Gimnazije u Rožajama. On je izrazio zadovoljstvo što je Ministarstvo participiralo u ovim projektima, istakavši da su oni od velikog značaja za obrazovni sistem.

PR služba Ministarstva prosvjete

Koordinator Unal je rekao da će TIKA nastaviti da podržava projekte iz oblasti obrazovanja, kako one koji se tiču obnove infrastrukture u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, tako i one koji se tiču dodatne edukacije, razmjene iskustava, nastavnog kadra i učenika. On je pohvalio postignuća u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja i istakao da bi bilo značajno da se na tu oblast stavi akcenat kada je dalja saradnja u pitanju.

Ministar je rekao da je dio crnogorskih škola već ostvarilo saradnju sa turskim školama, te da će Ministarstvo ohrabrivati takav pristup i dodatno pojačati aktivnosti kroz projekte sa agencijom TIKA.

Sagovornici su se saglasili da je obrazovanje jedna od oblasti u kojoj se zajedničkim aktivnostima može doprinijeti njegovanju dobrih odnosa između dva naroda.

PR služba Ministarstva prosvjete