Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Подршка образовању и даље приоритет ТИКЕ, сардња се наставља

Подршка образовању и даље приоритет ТИКЕ, сардња се наставља
Датум објаве: 20.09.2019 13:36 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Подршка обнови инфраструктуре и пројектима размјене наставног кадра и ученика, биће приоритет у даљој сарадњи ТИКЕ и Министарства просвјете, закључено је на данашњем састанку министра просвјете др Дамира Шеховића и новог координатора Агенције Мухамеда Унала.

Министар је подсјетио на пројекте који су реализовани у 2018. години попут опремања намјештајем васпитне јединице ЈПУ »Ђина Врбица« у Старој Вароши, реконструкције школе »29.новембар« у Диноши, реконструкције сале Гимназије у Тузима, те опремање рачунарском опремом и паметним таблама Гимназије у Рожајама. Он је изразио задовољство што је Министарство партиципирало у овим пројектима, истакавши да су они од великог значаја за образовни систем.

ПР служба Министарства просвјете

Координатор Унал је рекао да ће ТИКА наставити да подржава пројекте из области образовања, како оне који се тичу обнове инфраструктуре у сарадњи са Министарством просвјете, тако и оне који се тичу додатне едукације, размјене искустава, наставног кадра и ученика. Он је похвалио постигнућа у области средњег стручног образовања и истакао да би било значајно да се на ту област стави акценат када је даља сарадња у питању.

Министар је рекао да је дио црногорских школа већ остварило сарадњу са турским школама, те да ће Министарство охрабривати такав приступ и додатно појачати активности кроз пројекте са агенцијом ТИКА.

Саговорници су се сагласили да је образовање једна од области у којој се заједничким активностима може допринијети његовању добрих односа између два народа.

ПР служба Министарства просвјете