Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Реконструисано подручно одјељење школе »Бошко Буха«, у протекле три године у ову школу уложено 150 000 еура

Реконструисано подручно одјељење школе »Бошко Буха«, у протекле три године у ову школу уложено 150 000 еура
Датум објаве: 16.09.2019 15:08 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Подручно одјељење школе »Бошко Буха« Комини, у Пљевљима је реконструисано, а инвестиција је била вриједна 27 000 еура. Замијењена је браварија, завршена је уградња гријања на пелет, водоводне инсталације, фасада, постављање олука, те кречење унутрашњости школе. Тренутно је у матичној школи у току уградња гријања на пелет, вриједности око 55 000 еура.

Инвестиције у протеклом трогодишњем периоду у поменуту школу, укључујући и подручне установе, укупно износе преко 150 000 еура и обухватају како улагања Министарства просвјете и саме школе, тако и донатора и партнера попут општине, цивилног сектора, представника привреде, амбасада, политичких субјеката и других.

ПР служба Министарства просвјете

ОШ »Бошко Буха« је једна од три градске основне школе у Пљевљима. У школској 2019/2020 години уписано је 450 ученика који су распоређени у 29 одјељења. Образовно-васпитни процес се реализује у згради матичне школе, те подручном одјељењу »Илино брдо« и »Комини«.

Филип Грујић, шеф Службе за инвестиције и јавне набавке Министарства просвјете саопштио је: »Министарство просвјете улаже максималне напоре да расположивим средствима омогући квалитетан рад дјеце у образовним установама. Посебно нам је драго што се на том путу све више укључује читава заједница, од цивилног сектора и општина до привреде, па и политичких субјеката, који препознају значај инвестирања у образовање и желе да дају свој допринос«.

ПР служба Министарства просвјете

Албин Кондо, директор ове школе, истиче: »У последњих неколико година много је урађено на реконструкцији објеката, како матичне школе, тако и подручних одјељења »Комини« и »Илино Брдо«, како би дјеца и наставници имали прилику да образовно-васпитни рад реализују у добрим условима. Много је урађено и по питању превоза ученика из подручија удаљених више километара од школе. За наредни период планирамо реконструкцију сале за физичко васпитање и школског игралишта. Морам посебно истаћи комплетан колектив наше школе и све тимове који раде на побољшавању квалитета образовно-васпитног процеса. У нашој школи је влада рад, ред и дисциплина и она је увијек била мјесто отвореног срца, а таква ће остати и у наредном периоду.«