Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Отворен вртић у Тузима за преко 200 малишана, Шеховић поручио: свјесни смо очекивања родитеља и испунићемо их

Отворен вртић у Тузима за преко 200 малишана, Шеховић поручио: свјесни смо очекивања родитеља и испунићемо их
Датум објаве: 13.09.2019 14:21 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


„У новом вртићу у Тузима, који је данас свечано отворен, има мјеста за преко 200 малишана, вриједан је 1,7 милиона еура, површине око 1 400м2. Ово је трећи нови вртић у посљедње двије ипо године, али и један од многих ако рачунамо адаптације већ постојећих објеката који су претварани у вртиће“, рекао је министар просвјете др Дамир Шеховић на отварању поменутог објекта. Министар је нагласио да „и као министар и као отац знам шта значи повјерити на чување своје дијете и каква очекивања од нас имају родитељи, те заиста дајемо све од себе да та очекивања и испунимо“. На отварању су, поред министра, говорио је предсједник општине Тузи Ник Ђељошај и директор ЈПУ »Ђина Врбица« Вук Станишић, у оквиру које новоотворени вртић функционише.

ПР служба Министарства просвјете

Шеховић се осврнуо и на друге пројекте, најавивши изградњу школе на Карабушком пољу: „У Капиталном буџету предвиђена су средства за школу на Карабушком пољу, пројекат је вриједности не мање од 2 милиона еура, а покренут је процес експропријације“. Министар је говорио и о пројектима у Главном граду, истакавши: „Ове године очекује нас почетак градње вртића у Блоку 6. Најавићу и да је у припреми и нови пројекат са Банком за развој савјета Европе у оквиру кога ће се у Главном граду градити још 4 нова вртића и то у: Цитy кварту, Златици, Тушком путу и још један на Старом аеродрому вриједна укупно преко 8 милиона еура.“

ПР служба

Министар је закључио да Министарство инсистира не само на изградњи објеката већ и на посвећеном односу васпитача и особља према дјеци: „Јер наш циљ је даље повећање обухвата предшколским васпитањем. Сада смо на нивоу од 73 процента обухвата дјеце преко 3 године, што је огроман пораст за свега неколико година“.

Предсједник општине Тузи Ник Ђељошај изразио је задовољство због отварања новог вртића у новој општини Тузи, у коме ће, како је рекао „стасавати генерације малишана и припремати се да ово мјесто учине љепшим и бољим“. Он је истакао да су у рекордном року завршени радови на вртићу, рекавши да су се у мандату ове Владе у Тузима дешавале очигледне позитивне промјене, те да су планиране нове инвестиције.

ПР служба Министарства просвјете

Директор предшколске установе „Ђина Врбица“ Вук Станишић рекао је да је та установа поносна што у свом саставу од овог септембра има и васпитну јединицу „Наша радост“ у Тузима, те да ће овај модеран објекат умногоме подићи квалитет предшколског образовања у тој општини.

Објекат садржи 11 радних соба планираних за око 200 дјеце, мултифункционални простор, кухињу, просторије за запослене као и остале пратеће садржаје. Шест соба ће бити намијењено потребама вртића, а 5 радних соба за дио јаслица.

ПР служба Министарства просвјете

Радови на вртићу у Тузима су започети крајем маја, рок изградње је био годину дана, а радови су изведени благоворемено и квалитетно. Извођач је био ЕУРОЗОX, а стручни надзор над извођењем радова вршио доо УРБИ.ПРО Из Подгорице.

ВИДЕО

Оварање вртића, Тузи - министар Дамир Шеховић – ОБРАЋАЊЕ

ПР служба Министарства просвјете