Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министарство просвјете и РYЦО оснаживаће мобилност и сарадњу младих

Министарство просвјете и РYЦО оснаживаће мобилност и сарадњу младих
Датум објаве: 12.09.2019 11:25 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Заједнички интерес Министарства просвјете и Регионалне канцеларије за сарадњу младих (РYЦО) који се огледа у пружању подршке младима, јачању капацитета њихових професора и промовисању омладинске партиципације, формализован је данас Меморандумом о разумијевању који су потписали министар просвјете др Дамир Шеховић и шеф РYЦО Локалне канцеларије у Црној Гори Един Кољеновић.

С обзиром на то да РYЦО посебну пажњу посвећује средњим школама кроз пројекте интеркултуралне размјене младих, у току је позив за достављање пројеката на ову тему, а кроз заједничке активности радиће се на јачању капацитета средњих школа. Акценат ће бити на наставницима – координаторима пројеката, како би се планиране активности имплементирале на што квалитетнији начин.

ПР служба

Заједничке активности Министарства и РYЦО подразумијеваће тренинге, различита истраживања, као и размјену најбољих пракси у вези с додјелом и евалуацијом пројеката прекограничне сарадње младих. Такође, биће организовани заједнички догађаји у циљу промовисања и представљања активности релевантним актерима у Црној Гори, региону Западног Балкана и Европској унији, са циљем да на тај начин допринесу јачању повјерења и сарадње.

Потписници су се сгласили да ће сарадња и конкретне активности умногоме подстаћи партиципацију младих и пробудити свијест о важности његовања добрих односа у Региону.

РYЦО је основан прије двије године на Самиту лидера Западног Балкана у Паризу од стране влада Албаније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Косова, Сјеврне Македоније и Србије у сарадњи са представницима цивилног сектора. Сједиште ове међувладине организације налази се у Тирани, а један од најважнијих задатака је промовисање духа помирења међу младима у Региону.

ПР служба Министарства просвјете