Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Свечано отворени школски терени у Плаву вриједни 250 000

Свечано отворени школски терени у Плаву вриједни 250 000
Датум објаве: 24.07.2019 11:36 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


“Данас отварамо спортске терене у основној школи “Хајро Шахмановић” у које је уложено око 250 000 еура, који су међу најсавременијим школским полигонима у Црној Гори, а који ће, сигуран сам, још једном показати да ми у Министарству просвјете градимо просторе који дају замах мјестима у којима се налазе“, поручио је министар просвјете др Дамир Шеховић на званичном обиљежавању завршетка поменуте инвестиције. Терени су изграђени са најсавременијим подлогама погодним за разне екипне спортове, а трибине су капацитета преко 200 мјеста. Завршетак инвестиције обиљежен је и почетком плавског купа у малом фудбалу управо на тој локацији, у коме учествује 36 екипа и који се може сврстати међу највеће купове на Сјеверу.

ПР служба Министарства просвјете

Министар је истакао и да су недавно завршени или планирани образовни пројекти у плавској општини укупно вриједни скоро 2 милиона еура: „У школи у Војном селу радови тоталне реконструкције вриједни преко 200 000 еура се приводе крају. Планирана је изградња новог плавског вртића вриједног преко милион еура. Не мање важна је и планирана реконструкција сале Средње мјешовите школе „Бећо Башић“ вриједна око 120 000 еура, која је и централна спортска сала у општини Плав. Што значи да је, уз неколико других, мањих инвестиција, вриједност недавно завршених или планираних пројеката Министарства просвјете у Плаву нешто испод 2 милиона еура“.

На свечаности је поручено и да је важно да инвестиције у школство подстичу здраве навике и унесу динамику у живот тог подручја: „Терен школе „Хајро Шахмановић“ градили смо са намјером да помогне у стварању добрих навика. Школи, која ће генерацијама својих ђака, баш на овом мјесту, дати смјернице за здрав психофизички развој. Рекреативцима да буде мјесто гдје ће, уз дружење, навикнути себе да буду физички активни и буду велики, као у побједи, тако и у поразу. А онима који ће се сјутра бавити спортом, да буде база из које ће постићи велике успјехе”.

ПР служба Министарства просвјете

Присутнима се обратио и директор Школе Игор Вуканић који је рекао: “За преко 900 ученика наше школе обезбијеђени су најмодернији услови за нставу физичког васпитања, рад спортских секција и ваннаставних активности. Ученици ће бити у могућности да развијају таленте, чија ће надоградња подстаћи бављење спортом у клубовима, а онда ћемо, надам се, добити врхунске спортисте на које ћемо бити поносни. Омладина је сама дала оцјену ове инвестиције, тиме што је полигон пун од раних јутарњих сати до у ноћ.

ПР служба Министарства просвјете

Захвални смо Министарству просвјете што је имало слуха за потребе наше дјеце и што су сви који су радили на пројекту били максимално посвећени циљу. Преостао нам је један, не мање важан задатак: да чувамо ову значајну инвестицију.”

Своје виђење нових садржаја у школи “Хајро Шахмановић” дале су и двије ученице 9. Разреда, Лејла Срдановић и Дорентина Хакај, које су поручиле да: “За нас и за сву омладину нашег краја ово је велики тренутак. Наши вршњаци из других градова причају какве све садржаје имају и како троше своје вријеме. Сада и ми можемо рећи да имамо нешто најљепше и најмодерније, што ће у будућности омогућити да се и наш град поноси фудбалерима, кошаркашима и рукометашима”.

ПР служба Министарства просвјете

Свечаности је присуствовао и предсједник општине Мирсад Барјактаревић, који је у изјави за медије рекао да је инвестиција од непроцјењиве вриједности за Плав, истакавши да је ријеч о једном од најсавременијих школских терена у Црној Гори.