Manja slova Veća slova RSS

>

Konkurs za dodjelu stipendija talentovanim učenicima za školsku 2019/2020. godinu

Konkurs za dodjelu stipendija talentovanim učenicima za školsku 2019/2020. godinu
Datum objave: 22.07.2019 12:13 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete raspisalo je Konkurs za dodjelu 166 stipendija talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola, od čega: 20 učenicima osnovnih škola, koji prvi put konkurišu za stipendiju, 40 učenicima osnovnih škola, koji produžavaju pravo na stipendiju, 30 učenicima srednjih škola, koji prvi put konkurišu za stipendiju, 60 učenicima srednjih škola, koji produžavaju pravo na stipendiju i 16 učenicima srednjih škola koji se obrazuju za obrazovni profil za deficitarnu kvalifikaciju.

Pravo da konkurišu imaju talentovani učenici druge i narednih godina školovanja koji blagovremeno i uspješno ispunjavaju obaveze propisane statutom škole. Talentovanog učenika za stipendiju predlaže nastavničko vijeće osnovne odnosno srednje škole, na osnovu pisane preporuke predmetnog nastavnika.

Ministarstvo će i ove godine dodijeliti 16 stipendija učenicima srednjih škola koji se obrazuju za obrazovni profil za deficitarne kvalifikacije.

Obrazovni profili za deficitarne kvalifikacije, prema podacima Centra za stručno obrazovanje i Zavoda za zapošljavanje Crne Gore su: elektroničar za razvoj veb i mobilnih aplikacija, građevinski tehničar za visokogradnju, poljoprivredni tehničar i mehatroničar.

Rok za podnošenje dokumenata je od 2. septembra do 18. oktobra 2019. godine.

Tekst konkursa za dodjelu stipendija talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola možete preuzeti OVDJE.

Prijavu za Konkurs za dodjelu stipendija talentovanim učenicima osnovnih i srednjih škola možete preuzeti OVDJE.