Manja slova Veća slova RSS

>

Šehović pobjednicima kviza “Eumetrija”: Vi ste promoteri evropskih vrijednosti kojima težimo

Šehović pobjednicima kviza “Eumetrija”: Vi ste promoteri evropskih vrijednosti kojima težimo
Datum objave: 08.07.2019 11:24 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


“Znanje koje ste pokazali tokom kviza Eumetrija, zasigurno je bilo od koristi svim našim građanima, te vas možemo smatrati promoterima evropskih vrijednosti u Crnoj Gori”, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović pobjednicima kviza “Eumetrija”, koje je sa Milošem Kneževićem iz Centra za građansko obrazovanje (CGO), primio danas u prostorijama Ministarstva prosvjete.

Čestitajući predstavnicima pobjedničkih ekipa i njihovim mentorima, ministar je rekao da su učešćem u Kvizu pokazali da razumiju vrijednosti Evropske unije, što je od posebne važnosti za našu zamlju koja i sama teži tom sistemu vrijednosti.

PR služba Ministarstva prosvjete

“Osim što vas možemo smatrati promoterima evropskih vrijednosti u Crnoj Gori, pripremom za kviz i samim učešćem, uradili ste nešto korisno za sebe, jer kao mladi ljudi trebalo bi da budete svjesni da ćete funkcionisati u vremenu promijenjenih okolnosti, u vremenu u kojem će Crna Gora, uvjeren sam, biti dio porodice evropskih naroda, te će vam znanje koje ste stekli donijeti prednost u odnosu na vašu generaciju”, poručio je ministar.

On je pohvalio njihov trud i odricanje kako bi se posvetili kvizu koji spada u vannastavne aktivnosti, podsjetivši da Ministarstvo prosvjete ovakav napor cijeni i da je uspostavljanjem Fonda za kvalitet i talente, u okviru kojeg kojeg se vrednuju ovakvi uspjesi, to i pokazalo.

PR služba Ministarstva prosvjetePR služba Ministarstva prosvjete

Koordinator projekta Miloš Knežević iz CGO, zahvalio je Ministarstvu prosvjete na podršci Kvizu i mladima da pokažu svoj pun potencijal jer su upravo oni nosioci evropskih integracija, na kojima se vrijedno radi.

Sastanku su iz prvoplasirane ekipe Gimnazije „Tanasije Pejatović“ u Pljevljima prisustvovali mentorka Maida Delić i predstavnik tima Aleksa Kušljević, iz drugoplasirane ekipe SMŠ „Bećo Bašić“ u Plavu prisustvovali su mentorka Asmina Omeragić i učenici Marko Bolević, Adel Markišić i Belma Markišić, dok je iz trećeplasirane ekipe Gimnazije „Panto Mališić“ u Beranama sastanku prisustvovala mentorka Milica Novović i predstavnica tima Dubravka Šćekić.

PR služba Ministarstva prosvjete

Učenici i mentori razgovarali su sa ministrom o utiscima iz Kviza. Pobjednički tim posjetiće Brisel u septembru, gdje će se upoznati sa načinom funkcionisanja institucija EU, dok je ministar drugoplasiranoj ekipi uručio računare, a svi učenici i mentori dobili su prigodne poklone.

Kviz je realizovao CGO u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, Ministarstvom sporta, EU info centrom i Televizijom Vijesti, a emitovan je u junu ove godine. Cilj kviza je bio pružanje doprinosa prihvaćenosti i legitimnosti procesa evropskih integracija u Crnoj Gori kao i podizanje nivoa znanja, informisanosti i zainteresovanosti srednjoškolaca za Evropsku uniju, način njenog funkcionisanja i javne politike.

PR SLUŽBA MINISTARSTVA PROSVJETE