Manja slova Veća slova RSS

>

Šehović: Završen vrtić u opštini Tuzi, planirana škola na Karabuškom polju, ali i 4 nova vrtića u Glavnom gradu vrijedna preko 8 miliona

Šehović: Završen vrtić u opštini Tuzi, planirana škola na Karabuškom polju, ali i 4 nova vrtića u Glavnom gradu vrijedna preko 8 miliona
Datum objave: 25.06.2019 12:23 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Radovi na vrtiću u najmlađoj opštini Tuzi, vrijedni oko 1,7 miliona su završeni u rokovima, što znači da će on u septembru otvoriti vrata za mališane, poručio je ministar prosvjete dr Damir Šehović na današnjem obilasku ovog objekta. Kako je istakao ministar, u njemu će biti mjesta za preko 200 djece. Objekat su obišli i direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, te predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj. Ministar je tokom posjete najavio i gradnju škole na Karabuškom polju, ali i 4 nova vrtića u Glavnom gradu.

PR služba Ministarstva prosvjete

Kako je rekao ministar Damir Šehović, objekat vrtića u Tuzima sadrži 11 radnih soba, multifunkcionalni prostor, kuhinju, prostorije za zaposlene kao i ostale prateće sadržaje. Šest soba će biti namijenjeno potrebama vrtića, a 5 radnih soba za dio jaslica.

Šehović je naglasio da je vrtić u Tuzima građen u okviru projekta sa Bankom za razvoj Savjeta Evrope (CEB), najavivši i 4 nova vrtića u Glavnom gradu kroz novi projekat sa tom bankom: „Sa CEB-om je završen vrtić u Zagoriču, na Starom aerodromu i ovaj ispred koga smo danas u opštini Tuzi, a ove godine kreće i gradnja vrtića u Bloku 6. No, najaviću i da je u pripremi i novi projekat sa CEB-om, u okviru koga će se, samo u Glavnom gradu, graditi još 4 nova vrtića i to u: City kvartu, Zlatici, Tuškom putu i još jedan na Starom aerodromu, i vrijedni su ukupno preko 8 miliona eura“.

PR služba Ministarstva prosvjetePR služba Ministarstva prosvjete

Direktor Uprave javnih radova Rešad Nuhodžić, rekao je: „U toku su završni radovi na uređenju terena, montaži namještaja kao i funkcionalne probe na istalacijama, nakon čega će se pristupiti proceduri tehničkog prijema objekta i pribavljanja upotrebne dozvole, tako da će objekat zvanično biti spreman za prijem mališana u septembru. U ovom slučaju, kao što i sami možete da vidite, dobili smo zaista lijep i funkcionalan objekat na oko 1.400 metara kvadratnih, izgrađen u ugovorenom roku – nešto preko 12 mjeseci - i uz poštovanje standarda, koji će omogućiti dnevni boravak 200 djece. Vrtić u Tuzima je ujedno još jedan dokaz da građani mogu računati na to da će Vlada Crne Gore nastaviti da stvara uslove za poboljšanje kvaliteta života u svim crnogorskim opštinama“. Radove je izvodila kompanija EUROZOX.

PR služba Ministarstva prosvjete

Predsjednik opštine Tuzi Nik Đeljošaj, istako je dobru saradnju sa Ministarstvom prosvjete, rekavši da će opština do septembra završiti sve radove na pristupnoj saobraćajnici. “Nastavićemo saradnju sa Ministarstvom i na izgradnji škole na Karabuškom polju. Zahvalni smo na partnerskom odnosu Ministarstva prosvjete i Vlade Crne Gore kada je riječ o ovakovom projektu, u sada najmlađoj opštini Tuzi“.

PR služba Ministarstva prosvjete

Tokom obilaska ministar je podsjetio i na druge projekte na teritoriji opštine Tuzi. Naime, u saradnji sa Turskom razvojnom agencijom (TIKA) urađena je rekonstrukcija sale gimnazije u Tuzima „25. maj“, ukupne vrijednosti oko 110 000 eura. Sa TIKA-om je urađena i rekonstrukcija u osnovnoj školi „29. novembar“ u Dinoši, ukupne vrijednosti preko 100 000 eura. No, u Kapitalnom budžetu predviđena su i sredstva za školu na Karabuškom polju koja će realizovati sa Evropskom investicionom bankom, i, kako je ministar rekao, očekuje se rješavanje pitanja eksproprijacije.

VIDEO: