Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

“Заблистаћу у вртићу” у Мојковцу, Улцињу и Бијелом Пољу: Чак и једна пропуштена година раног образовања је превише

“Заблистаћу у вртићу” у Мојковцу, Улцињу и Бијелом Пољу: Чак и једна пропуштена година раног образовања је превише
Датум објаве: 18.06.2019 14:04 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


У Мојковцу, Улцињу и Бијелом Пољу у склопу кампање “Заблистаћу у вртићу” одржане су велике презентације вртића намијењене родитељима и дјеци, а уз позив родитељима да упишу дјецу у вртић, послата је порука да је чак и једна изгубљена година раног васпитања и образовања превише.

Родитељи и дјеца били су у прилици да се упознају са радом вртића, разговарају са васпитачима, нутриционистима, стручним сарадницима, представницима савјета родитеља, и информишу се на који начин се врши упис.

Директорица вртића “Јевросима Рабреновић-Јевра” у Мојковцу, Дубравка Дробњак рекла је да је заједнички задатак свих у образовнм систему да укажу на значај и бенефите које за дјецу има рано васпитсње и образовање кроз боравак дјеце у вртићу.

ПР служба Министарства просвјете

Позивајући родитеље да упашу дјецу у ЈПУ “Солидарност” у Улцињу, директорица Вјера Костић рекла је да је чак и једна изгубљена година раног васпитања и образовања превише, те да се ничим не може замијенити васпитање и образовање које се дјеци пружи у вртићу.

ПР служба Министарства просвјете

Директорице сва три вртића су изразиле очекивање да ће ове године број уписане дјеце бити већи.

ПР служба Министарства просвјете

Ида Ћетковић, директорица ЈПУ “Душо Басекић” у Бојелом Пољу рекла је да ову установу у текућој години похађа 1050 дјеце, те да ове године очекује више дјеце у вртићу. Она је рекла да у склопу Вртића ради 12 васпитних јединица, а да се уз подршку Министарства просвјете настоји обухватити већи број дјеце из удаљених и сеоских подручја уз помоћ интерактивних служби, те изразила увјерење да ће ове године још више дјеце из ових подручја бити обухваћено предшколским образовањем.

ПР служба Министарства просвјете

Ћетковић је нагласила да је корист вртића вишеструка, о чему свједоче резултати свих научних истраживања, те подсјетила да је вртић у Бијелом Пољу лидер на Сјеверу у иновацијама, пројектима и анимирању родитеља да упишу дјецу у вртић.

У оквиру манифестација у сва три града дјеца из вртића пјесмом и игром позвала су другаре који још нијесу уписани да им се придруже у вртићу.

Кампања „Заблистаћу у вртићу“ организована је другу годину за редом, а циљ је повећање уписа дјеце у вртиће. Кампања је нарочито фокусирана на сјеверне градове у којима је упис нешто слабији. Овогодишњи подаци говоре да је обухват дјеце предшколским образовањем у Црној Гори за посљедње четири године повећан са нешто преко 50% на око 73%. Министарство просвјете ће кампањама и побољшањем услова кроз обнову инфраструктуре наставити да ради на достизању циља којем теже све земље Европске уније, а то је 95% уписа у предшколске установе.
Кампања се наставља и у сриједу, 19. јуна манифестацијама испред вртића у Андријевици са почетком у 11 сати и Тивту на Тргу културе са почетком у 9:30х.

ПР Служба Министарства просвјете