Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

“Заблистаћу у вртићу” у Никшићу, Плужинама и Рожајама: Уз игру са вршњацима се најбоље учи

“Заблистаћу у вртићу” у Никшићу, Плужинама и Рожајама: Уз игру са вршњацима се најбоље учи
Датум објаве: 14.06.2019 11:02 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


У Никшићу, Плужинама и Рожајама у склопу кампање “Заблистаћу у вртићу” одржане су велике презентације вртића намијењене родитељима и дјеци, а из сва три града послата је порука да је вртић сигурно и здраво окружење у којем се уз игру са вршњацима најбоље учи и развија. Такође, још једном су позвани родитељи да што прије упишу дјецу у вртић.

Родитељи и дјеца били су у прилици да се упознају са радом вртића, разговарају са васпитачима, нутриционистима, стручним сарадницима, представницима савјета родитеља, и информишу се на који начин се врши упис.

ПР служба Министарства просвјете

Директорица вртића “Драган Ковачевић” у Никшићу, Радмила Бацковић рекла је да је ова установа представила родитељима начин на који ради вртић, те ставила акценат на стандарде у исхрани, као и учење енглеског језика у вртићу, као једну од најзначајнијих тековина реформе образовања. Бацковић је рекла да у Никшићу вртић похађа 2200 дјеце у 20 васпитних јединица. Она је посебно истакла да је прошле године отворена васпитна јединица на Видровану у којој је данас борави 70 дјеце, што показује да се свијест о важности вртића код родитеља мијења И да је сваке године све више уписане дјеце.

Директорица вртића “Бошко Буха” у Рожајама Мерсија Кајевић рекла је да је чињеница да се дјеца до пете године живота највише неуролошки развијају и зато у том периоду највише треба улагати у дјецу и њихов развој, што се најбоље може обезбиједити уписом у вртић гдје они са својим вршњацима и стручним особљем кроз игру уче и развијају се.

ПР служба Министарства просвјете

Директор Образовног центра у Плужинама Никола Аграмовић саопштио је да у Плужинама вртић похађа 50 дјеце, те да се активностима које се спроводе у склопу кампање “Заблистаћу у вртићу” настоји повећати број дјеце у предшколском образовању и указти на његов значај. Он је посебно истакао значај интерактивних служби вртића које раде са дјецом у удаљеним подручјима.

ПР служба Министарства просвјете

Овом приликом дјеца из вртића пјесмом и игром позвала су другаре који још нијесу уписани да им се придруже у вртићу.

ПР служба Министарства просвјете

Кампања „Заблистаћу у вртићу“ организује се другу годину за редом, а циљ је повећање уписа дјеце у вртиће. Кампања је нарочито фокусирана на сјеверне градове у којима је упис нешто слабији. Овогодишњи подаци говоре да је обухват дјеце предшколским образовањем у Црној Гори за посљедње четири године повећан са нешто преко 50% на око 73%. Министарство просвјете ће кампањама и побољшањем услова кроз обнову инфраструктуре наставити да ради на достизању циља којем теже све земље Европске уније, а то је 95% уписа у предшколске установе.
Кампања се наставља и данас, а велику презентацију одржаће ЈПУ „Солидарност“ на платоу испред продавнице Цунгу&ЦО у Улцињу са почетком у 18:30 сати.ПР Служба Министарства просвјете