Manja slova Veća slova RSS

>

Kampanja “Zablistaću u vrtiću” u Beranama: Vrtić je najbolje okruženje koje možemo da pružimo djeci

Kampanja “Zablistaću u vrtiću” u Beranama: Vrtić je najbolje okruženje koje možemo da pružimo djeci
Datum objave: 11.06.2019 15:41 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Na prvom u nizu promotivnih događaja u okviru kampanje “Zablistaću u vrtiću” koji je održan danas u Beranama poručeno je da je vrtić najbolje moguće okruženje za odrastanje djeteta, kao i da je planirana izgradnja novog vrtića u Beranama.

PR služba Ministarstva prosvjete

Javnu predškolsku ustanovu “Radmila Nedić” u Beranama ove godine pohađa 550 djece, a prema riječima direktora vrtića, Jovana Komatine, u sklopu vrtića radi šest vaspitnih jedinica na teritoriji opštine.

Komatina je ocijenio da je upis djece u Beranama sve veći i najavio da će u periodu od narednih nekoliko godina Bearne imati potpuno nov vrtić. On je rekao da JPU “Radmila Nedić” na sve načine pokušava da privuče što više djece da budu dio predškolskog vaspitanja i obrazovanja, te da u nepristupačnim mjestima sa djecom rade i interaktivne službe vrtića, što se pokazalo kao odlično rješenje.

PR služba Ministarstva prosvjete

Direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivno obrazovanje, Arijana Nikolić-Vučinić, rekla je da je u periodu od 4 godine zabilježen veliki porast obuhvata djece predškolskim obrazovanjem, te da danas iznosi oko 73%, što je za oko 20% više nego prije četiri godine. Ona je podsjetila da su u prethodne dvije godine kapaciteti povećani za 1500 mjesta, te da su za naredni period planirana značajna ulaganja u izgradnju novih objekata i adaptaciju postojećih.

Kada je u pitanju povećanje kapaciteta, kako je ranije saopšteno, izabran je izvođač radova za vrtić u Rožajama, a u toku ove godine očekuje nas početak radova na vrtićima u Bloku 6, Pljevljima i Herceg Novom. Što znači, da ako sve bude išlo po planu, ove godine počinje izgradnja četiri vrtića. Do septembra biće u funkciji i novi vrtić u Tuzima.

U okviru današnjeg događaja, u Centru kulture u Beranama odžana je predstava za mališane kojom je poslata poruka o značaju vrtića za djecu.

PR Služba Ministarstva prosvjete