Manja slova Veća slova RSS

>

Objavljen konkurs za upis u srednje škole

Objavljen konkurs za upis u srednje škole
Datum objave: 03.06.2019 14:45 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Danas je objavljen Konkurs za upis u prvi razred srednje škole, a prijava na Konkurs podnosi se školi od 17. do 21. juna 2019. godine. Konačna rang lista biće objavljena na oglasnoj tabli škole najkasnije do 25. juna.

Ove godine osnovnu školu završilo je 6.985 učenika, a mjesta u srednjim ima za sve polumaturante. U svakoj opštini pojedinačno broj upisnih mjesta veći je od broja učenika koji završavaju osnovnu školu na teritoriji te opštine.

Uz Prijavu na Konkurs učenici podnose originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole i diplome o rezultatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenom priznanju. Napominjemo da za upis nije potrebno dostavljati izvod iz matične knjige rođenih.

U toku trajanja roka za podnošenje prijava, komisija je dužna da svakog dana objavi ažuriranu rang listu prijavljenih kandidata radi njihovog informisanja o mjestu na rang listi. Rang lista se objavljuje na oglasnoj tabli škole i sadrži za svakog kandidata: ime, ime roditelja, odnosno staratelja, prezime, ostvareni broj bodova pojedinačno po kriterijumima i ostvareni ukupan broj bodova.

Na Konkurs za upis u I razred srednje škole prijavljuju se kandidati koji su završili osnovnu školu i koji u vrijeme podnošenja prijave nijesu stariji od 17 godina.

Konkurs možete pronaći na sljedećem linku: http://www.mps.gov.me/vijesti/202036/KONKURS-ZA-UPIS-UcENIKA-U-I-RAZRED-SREDNJIH-sKOLA-U.html

PR sužba Ministarstva prosvjete