Manja slova Veća slova RSS

>

Fondacija GOI PEACE: Međunarodni literarni konkurs i takmičenje u preduzetništvu za mlade - XX Međunarodni konkurs u pisanju eseja za mlade 2019

Fondacija GOI PEACE: Međunarodni literarni konkurs i takmičenje u preduzetništvu za mlade - XX Međunarodni konkurs u pisanju eseja za mlade 2019
Datum objave: 25.04.2019 11:00 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Japanska fondacija GOI PEACE poziva mlade do 25 godina širom svijeta da uzmu učešće na Međunarodnom konkursu u pisanju eseja. Cilj konkursa je da se kroz kreativne i inicijativne radove mladih promovišu kultura mira i održivi razvoj.

Konkurs se realizuje kao dio aktivnosti za podršku implementaciji UNESCO-vog Globalnog akcionog programa (GAP) o obrazovanju za održivi razvoj. Fondacija GOI PEACE je u zvaničnom partnerstvu sa UNESCO-m i zvanični je partner UNESCO-a u sprovođenju Globalnog akcionog programa.

Ovogodišnja tema konkursa je: „Kreiranje društva ispunjenog dobrotom“. Konkurs je podijeljen u dvije kategorije: za djecu do 14 godina i mlade od 15 do 25 godina. Eseji treba da budu na engleskom, francuskom, španaskom i njemačkom jeziku do 700 riječi, tj. do 1600 znakova na japanskom jeziku.

Radovi se mogu slati elektronskim i poštanskim putem.

Rok za slanje radova je 15. jun.

Detaljne propozicije za učešće i informacije o nagradama se mogu naći na sledećem linku: https://www.goipeace.or.jp/en/work/essay-contest/

Globalno takmičenje Youth Citizen Enterpreneurship

Takmičenje Youth Citizen Enterpreneurship je dio globalnog programa i onlajn platforme koji imaju za cilj da podstaknu promovisanje preduzetničkih inicijativa i inovacija mladih za ciljeve održivog razvoja, kao i njegovanje kulture preduzetništva među mladima.

Organizatori takmičenja su Fondacija GOI PEACE (ključni partner GAP-a) u saradnji sa Stiftung Enterpreneurship i Digital Experts United.

Poziv je upućen mladim preduzetnicima od 15 do 35 godina iz cijeloga svijeta da podnesu svoje inovativne ideje i projekte, koji imaju društveni uticaj, a kojim se promovišu i implementiraju jedan ili više ciljeva održivog razvoja.

Rok za podnošenje ideja i projekata je 15. jun.

Inovativne ideje i projekte učesnici mogu podnijeti elektronskim putem na sljedećem linku: https://www.entrepreneurship-campus.org/competition/how-to-enter/

Više informacija na: http://www.enterpreneurship-campus.org

Sajt Fondacije GOI PEACE: https://www.goipeace.or.jp/en/