Manja slova Veća slova RSS

>

otvoren konkurs za MEXT (Monbukagakusho) stipendije za 2020. godinu

otvoren konkurs za MEXT (Monbukagakusho) stipendije za 2020. godinu
Datum objave: 22.04.2019 13:10 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ambasada Japana obavještava sve zainteresovane da je od ponedjeljka, 22. aprila 2019. godine, otvoren konkurs za MEXT (Monbukagakusho) stipendije za 2020. godinu za kandidate iz Srbije i Crne Gore. Stipendije dodjeljuje Ministarstvo obrazovanja, sporta, nauke i tehnologije (MEXT) Vlade Japana, a konkurs je otvoren do petka, 24. maja 2019. godine.

POSTOJE DVIJE VRSTE STIPENDIJA:

- za osnovne studije (u trajanju od pet godina)
Detaljne informacije o stipendijama i formulare možete preuzeti na: https://www.studyjapan.go.jp/jp/smap_stopj-applications_undergraduate.html  

- za studente istraživače, postdiplomce (u trajanju od dvije godine)
detaljne informacije o stipendijama i formulare možete preuzeti na: https://www.studyjapan.go.jp/jp/smap_stopj-applications_research.html
(Obje kategorije uključuju obavezan period učenja japanskog jezika.)

Neophodno je da svi zainteresovani kandidati dostave svoje prijave na adresu Japanske ambasade u Republici Srbiji, Trešnjinog cveta 13, 11070 Novi Beograd, s naznakom "prijava za MEXT 2020" i elektronski na culture@s1.mofa.go.jp , s naznakom "prijava za MEXT 2020".

Za sva dodatna pojašnjenja i informacije zainteresovani se mogu obratiti na culture@s1.mofa.go.jp  

OVDJE se može preuzeti saopštenje za medije Ambasade Japana u kojem se nalaze internet adrese s prijavnim formularima za obje kategorije stipendija.


2020_Guidelines_Research_E.pdf

2020_Guidelines_Undergraduate_E.pdf