Manja slova Veća slova RSS

>

Pokreće se novi projekat Danilovgradation: gradimo muzički ukus kod mladih

Pokreće se novi projekat Danilovgradation: gradimo muzički ukus kod mladih
Datum objave: 17.04.2019 09:00 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Gimnazija ,,Petar I Petrović Njegoš“ iz Danilovgrada, sa Ministarstvom prosvjete i uz podršku Opštine Danilovgrad, organizuje 10. maja takmičenje gimnazijskih bendova pod nazivom DANILOVGRADATION. Takmičiće se 10 bendova iz 10 crnogorskih gimnazija - Podgorica, Nikšić, Bijelo Polje, Pljevlja, Kotor, Bar, Cetinje, Berane, Rožaje i Danilovgrad - na platou pored rijeke Zete, ispod gradskog mosta. Svaki bend nastupiće sa tri kompozicije od kojih je jedna autorska, a dvije već poznate kompozicije, na našem i nekom stranom jeziku.

Prvonagrađeni bend imaće priliku da u studiju snimi svoju pjesmu, dok su za drugu i treću nagradu obezbijeđena sredstva za nabavku muzičke opreme koja je bendu neophodna. U revijalnom dijelu nastupiće Marija Božović & Band.

Cilj ove manifestacije je da se mladi podstaknu na konzumiranje kvalitetnih i zdravih sadržaja. Takođe, projekat se u potpunosti naslanja na stav Ministarstva prosvjete da institucije treba da rade na podsticanju vannastavnih aktivnosti i profilisanju ukusa mladih. Zato se, između ostalog, realizuje i projekat „Dan umjetničkog obrazovanja“ sa Zetskim domom, u toku koga je nekoliko hiljada djece imalo priliku da posjeti Kraljevsko pozorište i Narodni muzej.

Nataša Latković, direktorica danilovgradske gimnazije, rekla je: „Ovo je važan događaj, jer na institucionalnom nivou šaljemo poruku da ćemo se boriti za to da kvalitet zauzme mjesto u životima mladih. Nećemo ih prepustiti stihiji, več ćemo dati sve od sebe da ih usmjerimo i pokažemo da imaju našu podršku. To je proces, jer podrazumijeva značajno unapređenje ne samo školskog, već i vanškolskg ambijenta, ali cijenim da niko od nas, a posebno obrazovne ustanove, nemaju važnijeg zadatka“.

PR Služba

Milica Lekić, portparolka Ministarstva prosvjete, rekla je: „Nesumnjivo je da se kvalitet života čovjeka mjeri, između ostalog, njegovim kapacitetom da na pravi način percipira svijet oko sebe, razvije konstruktivnu kritičku misao i bude stvaralac, ali i konzument kvalitetnih sadržaja. Ministarstvo prosvjete nije ni jednog trenutka bilo u dilemi da li da se bavi samo radom u učionici, ili pokuša i da kroz druge, vannastavne aktivnosti, pošalje poruku mladima da treba u svakom momentu da cijene sebe dovoljno i, u skladu sa time, prave ozbiljnu selekciju sadržaja kojima će posvetiti svoje vrijeme. To će za posljedicu imati njihov konstruktivan i stvaralački pristup okolini“.

PR služba

Bendovi koji će se takmičiti su: KOTOR – Kotorska gimnazija – SUNSET, CETINJE – Cetinjska gimnazija – IVAN CRVENI, ROŽAJE – Gimnazija ,,30. septembar“ – SILENCE, NIKŠIĆ – Gimnazija ,,Stojan Cerović“ – NE BILO ROCK-A, BAR – Gimnazija ,,Niko Rolović“ – KRUG, PODGORICA – Gimnazija ,,Slobodan Škerović“ – ABISSYA, BIJELO POLJE – Gimnazija ,,Miloje Dobrašinović“ – LITTLE DOTS, BERANE – Gimnazija ,,Panto Mališič“ – ALT, PLJEVLJA – Gimnazija ,,Tanasije Pejatović“ – BISERI PLJEVALJA, DANILOVGRAD – Gimnazija ,,Petar I Petrović Njegoš“ – NOEMA.