Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Покреће се нови пројекат Даниловградатион: градимо музички укус код младих

Покреће се нови пројекат Даниловградатион: градимо музички укус код младих
Датум објаве: 17.04.2019 09:00 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Гимназија ,,Петар И Петровић Његош“ из Даниловграда, са Министарством просвјете и уз подршку Општине Даниловград, организује 10. маја такмичење гимназијских бендова под називом ДАНИЛОВГРАДАТИОН. Такмичиће се 10 бендова из 10 црногорских гимназија - Подгорица, Никшић, Бијело Поље, Пљевља, Котор, Бар, Цетиње, Беране, Рожаје и Даниловград - на платоу поред ријеке Зете, испод градског моста. Сваки бенд наступиће са три композиције од којих је једна ауторска, а двије већ познате композиције, на нашем и неком страном језику.

Првонаграђени бенд имаће прилику да у студију сними своју пјесму, док су за другу и трећу награду обезбијеђена средства за набавку музичке опреме која је бенду неопходна. У ревијалном дијелу наступиће Марија Божовић & Банд.

Циљ ове манифестације је да се млади подстакну на конзумирање квалитетних и здравих садржаја. Такође, пројекат се у потпуности наслања на став Министарства просвјете да институције треба да раде на подстицању ваннаставних активности и профилисању укуса младих. Зато се, између осталог, реализује и пројекат „Дан умјетничког образовања“ са Зетским домом, у току кога је неколико хиљада дјеце имало прилику да посјети Краљевско позориште и Народни музеј.

Наташа Латковић, директорица даниловградске гимназије, рекла је: „Ово је важан догађај, јер на институционалном нивоу шаљемо поруку да ћемо се борити за то да квалитет заузме мјесто у животима младих. Нећемо их препустити стихији, веч ћемо дати све од себе да их усмјеримо и покажемо да имају нашу подршку. То је процес, јер подразумијева значајно унапређење не само школског, већ и ваншколскг амбијента, али цијеним да нико од нас, а посебно образовне установе, немају важнијег задатка“.

ПР Служба

Милица Лекић, портпаролка Министарства просвјете, рекла је: „Несумњиво је да се квалитет живота човјека мјери, између осталог, његовим капацитетом да на прави начин перципира свијет око себе, развије конструктивну критичку мисао и буде стваралац, али и конзумент квалитетних садржаја. Министарство просвјете није ни једног тренутка било у дилеми да ли да се бави само радом у учионици, или покуша и да кроз друге, ваннаставне активности, пошаље поруку младима да треба у сваком моменту да цијене себе довољно и, у складу са тиме, праве озбиљну селекцију садржаја којима ће посветити своје вријеме. То ће за посљедицу имати њихов конструктиван и стваралачки приступ околини“.

ПР служба

Бендови који ће се такмичити су: КОТОР – Которска гимназија – СУНСЕТ, ЦЕТИЊЕ – Цетињска гимназија – ИВАН ЦРВЕНИ, РОЖАЈЕ – Гимназија ,,30. септембар“ – СИЛЕНЦЕ, НИКШИЋ – Гимназија ,,Стојан Церовић“ – НЕ БИЛО РОЦК-А, БАР – Гимназија ,,Нико Роловић“ – КРУГ, ПОДГОРИЦА – Гимназија ,,Слободан Шкеровић“ – АБИССYА, БИЈЕЛО ПОЉЕ – Гимназија ,,Милоје Добрашиновић“ – ЛИТТЛЕ ДОТС, БЕРАНЕ – Гимназија ,,Панто Малишич“ – АЛТ, ПЉЕВЉА – Гимназија ,,Танасије Пејатовић“ – БИСЕРИ ПЉЕВАЉА, ДАНИЛОВГРАД – Гимназија ,,Петар И Петровић Његош“ – НОЕМА.