Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Објављен Конкурс за идејно рјешење вртића у Улцињу

Објављен Конкурс за идејно рјешење вртића у Улцињу
Датум објаве: 10.04.2019 07:51 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Конкурс за идејно архитектонско рјешење вртића у Улцињу, једног од седам вртића чија се градња финансира из кредита Банке за развој Савјета Европе (ЦЕБ), расписан је од стране Министарства одрживог развоја и туризма и биће отворен до 10. јуна 2019. године. Предвиђено је да награда за прворангирано рјешење износи 8 000е, друга 4 000е, а трећа 2 000е.

Министар просвјете др Дамир Шеховић је, поводом расписивања Конкурса за вртић чија је процијењена вриједност 850 000е рекао: “Расписивањем конкурса и званично почињемо процедуру која се тиче изградње вртића у Улцињу. Наравно, и прије самог расписивања спровођене су опсежне припремне активности, а и сада ћемо, у сарадњи са осталим надлежним органима, радити на томе да се пројекат што прије реализује. У Подгорици су већ изграђена два објекта - у Загоричу и на Старом аеродрому, а вртић у Тузима се гради. Ове године почиње градња вртића у Блоку 6 и у Пљевљима, те је став ове Владе јасан: доступно образовање у оптималним условима је приоритет”.

Министар одрживог развоја и туризма Павле Радуловић поручио је: “Ово Министарство одговорно ради на свом дијелу посла када је ријеч о изградњи школских и предшколских установа. Политика Владе је да сваки надлежни ресор у најкраћим роковима да свој допринос реализацији ових важних пројеката”.

Расписивању конкурса за вртић у Улцињу претходио је пренос права располагања земљиштем са Општине Улцињ на Владу Црне Горе, чиме су отклоњене сметње за почетак покретања процедура за његову изградњу. Процијењена вриједност земљишта је преко 300 000 еура.

Парцела земљишта на којој ће се градити вртић налази се на Улцињском пољу, површине око 2.448 м², док максимална бруто грађевинска површина планираног објекта износи 979,2 м².

У циљу повећања капацитета црногорских вртића, градиће се и вртићи у Рожајама и Херцег Новом, а за које је у току избор извођача радова. За наредни период планирана је и градња још вртића у Подгорици и то у Цитy кварту, Тушком путу, Златици и Старом аеродрому, али и у Беранама, Бијелом Пољу, Бару, Улцињу и Плаву и сви су у различитим фазама. Осим тога, планиране су тоталне реконструкције вртића у Котору и два у Подгорици.