Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Амбасада Републике Пољске у Подгорици обавјештава заинтересоване кандидате о могућности конкурисања за стипендију за истраживачки грант “Кшиштоф Скубишевски 2019”

Амбасада Републике Пољске у Подгорици обавјештава заинтересоване кандидате о могућности конкурисања за стипендију за истраживачки грант “Кшиштоф Скубишевски 2019”
Датум објаве: 27.03.2019 07:56 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Амбасада Републике Пољске у Подгорици обавјештава заинтересоване кандидате о могућности конкурисања за стипендију за истраживачки грант “Кшиштоф Скубишевски 2019” (“Крзyсзтоф Скубисзеwски 2019”), министра вањских послова Републике Пољске (1989-1993) првог министра иностраних послова након повратка независности.

Стипендија и истраживачки грант намијењени су кандидатима са подручја Средње Европе, Балкана, балтичких земаља, Источне Европе, Русије, Средње Азије и земаља Кавказа, особама које су одбраниле докторат (или имају значајна академска достигнућа), или су завршиле студије и показују висока достигнућа за добробит друштва, посебно у промовисању демократије и владавине права. министра вањских послова Републике Пољске (1989-1993), првог министра иностраних послова након повратка независности.

Стипендија омогућава спровођење научних истраживања у Пољској током академске 2019/2020. године, у сарадњи с Универзитетом у Варшави, или другим пољским универзитетима, у области права, политичких наука и најновије историје. Циљ стипендије је ширење демократије, људских права, владавине права и поштовања међународног права.

Фондација ће додијелити једну стипендију и два гранта за академску 2019/2020. годину. Боравак у Пољској почиње 1. октобра 2019. године и трајаће до 9 мјесеци (цијелу академску 2019/2020. годину), а на захтјев стипендисте, боравак може трајати и краће од 9 мјесеци, а може почети и након 1. октобра. Процедура пријема биће завршена до 10. јуна 2019. године.

Детаљне информације о стипендији и истраживачком гранту, на енглеском језику, заинтересовани могу наћи на сљедећој интернет адреси: хттпс://апплy.скуби.нет/стипендиум2019_ен.хтмл
Фурмулар за регистрацију може се преузети са сљедеће интернет адресе: хттпс://апплy.скуби.еу.орг/индеx.пхп/регистер/
Формулар за пријављивање може се преузети са сљедеће интернет адресе: хттпс://апплy.скуби.еу.орг/индеx.пхп/логин/

Пријаве се подносе до 8. априла 2019. године.

ОВДЈЕ се може преузети флајер о овој стипендији.
Контакт електронска адреса у Фондацији „Кшиштоф Скубишевски”: стyпендиа@скуби.нет
Контакт телефон: +48 883 188 969