Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Пљевља: Убрзо тотална реконструкција пљеваљске основне школе, значајна улагања и у претходном периоду

Пљевља: Убрзо тотална реконструкција пљеваљске основне школе, значајна улагања и у претходном периоду
Датум објаве: 14.02.2019 12:06 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Убрзо ће, у складу са временским приликама, почети радови на тоталној реконструкцији школе школе “Михаило Жугић у Пљевљима, Оџак, средствима из донације амбасаде САД. Вриједност инвестиције је преко 100 000 еура, а извођач радова је изабран.

Осим наведеног, Министарство просвјете завршило је недавно реконструкцију дијела гимназије “Танасије Пејатовић” у Пљевљима. Вриједност инвестиције је била око 30 000 еура, а односила се на кров, али и дио столарије. За наредни период Министарство просвјете планирало је нову инвестицију – 30 000 еура, у замјену комплетне столарије и фасаде исте сале.

У основној школи “Бошко Буха”, у подручном одјељењу “Комини”, у претходном периоду урађена је реконструкција, укључујући гријање и замјену браварије, а висина инвестиције износила је око 30 000 еура. У овом подручном одјељењу постоји и васпитна јединица предшколске установе “Еко бајка”. Око 50 000 еура уложено је и у основну школу “Душан Ивовић”, гдје је урађено ново гријање и реконструкција тоалета.

“Министарство просвјете већ је крајем прошле године најавило нови, велики инвестициони циклус када је ријеч о образовној инфраструктури”, рекао је начелник Службе за инвестиције и јавне набавке у Министарству просвјете Филип Грујић. “Тачније, буџет Министарства за инвестиције је 2018. године био за око 20 процената већи од оног 2017, док је буџет за инвестиције ове, 2019. године још за око 30 процената већи од прошлогодишњег. Дакле, фокус смо, поред подизања квалитета наставе, ставили управо на обезбјеђивање оптималних услова за боравак ђака. Ријеч је о обимном послу, узевши у обзир чињеницу да говоримо о више стотина образовних објеката широм Црне Горе, али нема сумње да смо на добром путу да значајно коригујемо многе инфраструктурне недостатке из претходног периода”, закључио је Грујић.