Manja slova Veća slova RSS

>

Rekonstruiše se dio bivšeg Narodnog univerziteta “Milun Božović”

Rekonstruiše se dio bivšeg Narodnog univerziteta “Milun Božović”
Datum objave: 13.02.2019 10:01 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo prosvjete i Škola za srednje i više stručno obrazovanje “Sergije Stanić” otpočeli su zajedničku rekonstrukciju krova nekadašnjeg Narodnog univerziteta “Milun Božović”, koji sada pripada školi “Sergije Stanić”. Krov se rekonstruiše u potpunosti. Investicija je oko 24 000 eura, a završetak radova se očekuje već narednih dana.

Rekonstrukcija podrazumijeva postavljanje novog pokrivača, oluka, kao i druge radove koje je potrebno izvesti na objektu.

Nekadašnji NU "Milun Božović" osnovan je 1956. godine i primarno se bavio obrazovanjem odraslih. Sada je radna jedinica škole "Sergije Stanić" iz Podgorice, i u ovom objektu su najvećim dijelom smješteni kabineti za nastavu Škole.

“Imamo velike planove kada je riječ o Školi” rekao je direktor Darko Vukčević. Ovdje ne mislim samo na investicije, već i na dalje podizanje kvaliteta nastave. Naša škola je već poznata kao ustanova iz koje izlaze najbolji profesionalci, a takav status treba održati, i potvrditi.”

Ministarstvo prosvjete će i u narednom period samostalno, ili u saradnji sa školama i drugim subjektima, raditi na rekonstrukciji velikog broja objekata školske infrastrukture.