Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Реконструисана сала подгоричке гимназије, Шеховић: милион ипо еура само у школску спортску инфраструктуру

Реконструисана сала подгоричке гимназије, Шеховић: милион ипо еура само у школску спортску инфраструктуру
Датум објаве: 11.02.2019 11:29 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


У реконструкцију сале гимназије „Слободан Шкеровић“ уложено је 30 000 еура и то у сарадњи Министарства просвјете, Гимназије и донатора, а недавно је завршено или актуелно милион ипо инвестиција само у спортску инфраструктуру школа. То је истакао министар просвјете др Дамир Шеховић током посјете реконструисаној сали Гимназије.

„Радови у сали подгоричке гимназије су били такви да су подразумијевали прије свега реконструкцију паркета на начин предвиђен за најозбиљнија европска такмичења. У том дијелу управо је ова сала, уз салу СЦ „Морача“, урађена по највишим стандардима“, рекао је Шеховић.
Директорица Гимназије Зоја Бојанић-Лаловић говорила је о значају подстицања младих на бављење спортским активностима: „Овом реконструкцијом скрећемо пажњу на важност физичког развоја младих људи. Рекоснтрукција је још значајнија када се има у виду да смо ми уписали трећу генерацију спортског одјељења, у коме уче перспективни млади спортисти. Но, ова реконструкција је подједнако важна и за град, јер се овдје могу обављати различите активности“.

ПР служба Министарства просвјете

Шеховић је истакао и текуће или тек завршене сличне пројекте на школским салама широм Црне Горе: „Недавно су завршене или су започете инвестиције само у спортску школску инфраструктуру од око 1,5 милиона еура. Довољно је поменути изградње школских спортских терена у Гусињу и Плаву које су у току и које заједно вриједе око 550 000 еура. Додатно, у току су радови на реконструкцији школске сале школи „Марко Миљанов“ у Бијелом Пољу 170 000 еура, и тај пројекат реализујемо са Министарством спорта и општином Бијело Поље. У току је и реконструкција сале у школи „Орјенски батаљон“ у Бијелој од око 60 000 еура. Ријеч је евидентно о великим инвестицијама које захтијевају вријеме, али узевши у обзир све што сам навео, очигледан је и наш труд да помогнемо у стварању оптималних услова за бављење спортом и да надокнадимо недостатак капацитета у школској спортској инфраструктури тамо гдје га има.“

Министар је говорио и о пројектима који су недавно завршени, а такође се односе на реконструкцију школских сала. Наиме, завршена је, између осталог, и реконструкција сале гимназије у Тузима од преко 100 000 у сарадњи са ТИКА-ом (Турска агенција за сарадњу и координацију). Осим тога, завршена је и реконструкција сала школа "Блажо Јоков Орландић" у Бару, "Никола Ђурковић"у Котору и гимназије у Пљевљима појединачне вриједности 30 000 еура.

Тема која је била у посебном фокусу јавности јесте и изградња спортске сале у школи „Ловћенски партизански одред“ на Цетињу, те је министар најавио да је она ове године уврштена у Капитални буџет и да су започете активности на изради техничке документације, а вриједност тог пројекта се процјењује на око 1 милион еура.

ВИДЕО: