Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Стипендије за студије на најпресижнијим турским универзитетима у академској 2019/2020. години

Датум објаве: 04.02.2019 09:01 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


У намјери да подржи развој образовања младих у пријатељским земљама, те одговори на савремену потребу за квалификованим људским ресурсима, Влада Републике Турске нуди стипендије заинтересованим кандидатима из Црне Горе да студирају на најпрестижнијим турским универзитетима, у академској 2019/2020. години.

Кроз овај програм је до сада 135 црногорских држављана стекло високо образовање на престижним универзитетима у Турској, а према подацима тренутно око 200 црногорских студената похађа један од универзитета широм Турске на основним, постдипломским или докторским студијама.

Дирекција за Турке у иностранству и сродне заједнице (YТБ) расписала је конкурс за додјелу стипендија за основне, мастер и докторске студије. Позив је отворен до 20. фебруара 2019. године а Турска студентима нуди стипендију која обухвата накнаду за смјештај, оброк и здравствено осигурање. Такође, обезбијеђене су и авионске карте за први долазак, односно повратак након завршетка студија.

Турски фонд за стипендије (Туркиyе Бурслари) нуди могућност стипендирања вишегодишњег школовања на престижним турским универзитетима или програмима који трају нешто краће.

Пријаве за турске стипендије су бесплатне, врше се искључиво електронски и упућују се директно надлежним службама у Турској преко онлине платформе којој се може приступити путем линк-а: www.туркиyебурслари.гов.тр. На страници се налазе детаљна упутства о стипендијама и поступку апликације. Пријаве које се доносе лично или оне које су прослијеђене поштом неће бити разматране.