Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић побједницима квиза “Еуметрија”: Црна Гора има на кога да рачуна на путу ЕУ интеграција

Шеховић побједницима квиза “Еуметрија”: Црна Гора има на кога да рачуна на путу ЕУ интеграција
Датум објаве: 29.01.2019 10:23 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


“Оствареним резултатима показали сте да Црна Гора има на кога да рачуна на путу европских интеграција”, поручио је министар просвјете др Дамир Шеховић побједницима квиза “Еуметрија”, које је, са представницима Центра за грађанско образовање, Милошем Кнежевићем и Милицом Зиндовић, примио у просторијама Министарства просвјете.

Квиз је реализовао ЦГО у сарадњи са Министарством просвјете и Телевизијом Вијести, а кроз 10 емисија емитован је од краја новембра 2018. до 27. јануара 2019. године. Циљ квиза је био пружање доприноса прихваћености и легитимности процеса европских интеграција у Црној Гори као и подизање нивоа знања, информисаности и заинтересованости средњошколаца за Европску унију, начин њеног функционисања и јавне политике.

Честитајући побједницима, министар је рекао да су показаним знањем промовисали вриједности којима Црна Гора тежи и доказали да имамо на кога да рачунамо на путу европских интеграција. Изразио је увјерење да управо они припадају генерацији која би требало да наметне нови начин размишљања и буде спремна за изазове које нам доносе наредне године.

ПР служба

Шеховић је изразио задовољство због могућности да се њихов ентузијазам и знање награде, те подсјетио на настојања Министарства просвјете да кроз Фонд за квалитет и таленте, из којег је ове године додијељено око 500 награда, подстакне труд и развијање талената код ученика и покаже да цијени залагање наставника.

Истакао је да, поред усмјеравања пажње средњошколаца и јавности на важне теме, квиз који ЦГО уз подршку Министарства просвјете већ традиционално организује, има велики значај јер подстиче здрав такмичарски дух код средњошколаца који су показали да од изазова не бјеже, већ им иду у сусрет. Он је искористо прилику да честита и менторима побједничких екипа, захвали представницима ЦГО на организацији и ТВ Вијести на подршци, изразивши задовољство због наставка пројекта и у овој години.

ПР служба Министарства просвјете

Координатор пројекта Милош Кнежевић из ЦГО, рекао је да ова организација препознаје значај укључивања младих у процес европских интеграција, те већ традиционално организује квиз за средњошколце посвећен овој теми. Он је најавио да ће се уз подршку Министарства просвјете овај пројекат наставити и у 2019. години.

Ученици и ментори разговарали су са министром и представницима ЦГО-а о утисцима из Квиза, а побједнички тим, Гимназије “30. септембар” у Рожајама, подијелио је искуства из студијске посјете Бриселу, што је била њихова награда.

Министар је овом приликом другопласираној екипи уручио рачунаре, док су сви ученици и ментори добили пригодне поклоне.

Састанку су присуствовале чланице првопласиране екипе из Рожаја: Алмаса Хусовић, Семина Калач и Аиша Калач са ментпорком Мирсадом Шаботић, другопласирана екипа Гимназије на Цетињу у саставу: Давид Вуковић, Јован Цебаловић и Ђорђије Пророковић са менторком Светланом Ивановић и трећепласирана екипа Гимназије „Милоје Добрашиновић“ у Бијелом Пољу у саставу: Ива Кљајевић, Елма Мушовић и Лука Булатовић са менторком Сафетом Алибашић.

ПР СЛУЖБА МИНИСТАРСТВА ПРОСВЈЕТЕ