Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Шеховић присуствовао Свјетском образовном форуму у Лондону

Шеховић присуствовао Свјетском образовном форуму у Лондону
Датум објаве: 23.01.2019 14:00 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Министар просвјете др Дамир Шеховић присуствовао је 16. Свјетском образовном форуму који је одржан од 20. до 23. јануара у Лондону, а овогодишња тема била је шта радити са знањем које имамо и како на најбољи начин искористити технолошке иновације у свијету који се стално мијења, у циљу унапређења квалитета образовања.

Учесници Форума били су министри образовања из цијелог свијета који су разговарали о приоритетима образовне политике у земаљама учесницама и искуствима образовних реформи.

ПР служба Министарства просвјете

Акценат овогодишњег Форума стављен је и на вјештине које се налазе пред великим изазовом у данашњем свијету, у смислу креативности, комуникације и сарадње, као и развоја стручних компетенција. Разговарало се и о наредним корацима припреме за растуће промјене које савремено доба доноси, а који су узроковане превасходно све већом употребом технологије, која ствара погодно тло и могућности за веће анализе података, развијање вјештачке интелигенције и учење.

Одређене сесије биле су посвећене цјеложивотном учењу које је окарактерисано као један од кључних фактора личног успјеха и запошљавања, али и економског и социјалног просперитета на индивидуалном, локалном и државном нивоу.

ПР служба Министарства просвјете

Свјетски образовни форум био је прилика и за разматрање могућности проширења сарадње Министарства просвјете са министарствима образовања широм свијета.

Ово је највећи свјетски форум образовања који организују Британски савјет и неколико британских министарстава - Министарство образовања, Министарство иностраних послова, Министарство међунарпдне трговине и Министарство за међународни развој и Британски савјет, а ове године окупио је рекордан број учесника, преко 1200 и скоро 100 министара широм свијета.

Форуму су присуствовали и амбасадор Црне Горе у Великој Британији, Борисав Бановић и директорица Британског савјета Вања Маџгаљ.

ПР СЛУЖБА МИНИСТАРСТВА ПРОСВЈЕТЕ