Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Нови инструменти за три подручна одјељења музичких школа на Сјеверу

Нови инструменти за три подручна одјељења музичких школа на Сјеверу
Датум објаве: 18.12.2018 13:48 | Аутор: ПР служба Министаратва просвјете

Испис Штампај страницу


Представници Министарства просвјете и Организације за заштиту права аутора музике Црне Горе – ПАМ ЦГ посјетили су новоотворене подручне установе основних музичких школа у Мојковцу, Плаву и Рожајама. Том приликом представник Министарства просвјете, Борјан Радовић и директор ПАМ-а, Василије Раичевић, као заједничку донацију, уручили су музичке инструменте и школски мобилијар.

Министарство просвјете је ове школске године отворило три подручна одјељења музичке школе у наведеним градовима, чиме је омогућило дјеци да похађају основно музичко образовање и развијају своје таленте. У Плаву подручно одјељење музичке школе ради у склопу ЈУ ОШ „Хајро Шахмановић“, у Мојковцу у ЈУ ОШ „Алекса Ђилас Бећо“, а у Рожајама у оквиру Центра за културу.

ПР служба Министарства просвјете

Уручени инструменти и школски мобилијар ће користити ученицима и наставницима за успјешну реализацију наставних активности. Овим и сличним акцијама обезбјеђују се адекватни услови за школовање и афирмацију ученика, њихових талената и доприноси развоју креативности која кроз музичку умјетност долази до изражаја.

Такође, у наредном периоду биће потписан меморандум о сарадњи између Министарства просвјете и Организације за заштиту права аутора музике Црне Горе – ПАМ ЦГ, којим се планира подршка ученицима осталих музичких школа, који буду препознати као најбољи. Подршка ће се односити на њихово даље напредовање и усавршавање кроз едукације, семинаре и такмичења, а све у циљу развоја свеукупног црногорског музичког стваралаштва.

ПР служба Министарства просвјете