Manja slova Veća slova RSS

>

Objavljen poziv za rekonstrukciju JPU "Naša radost" u Herceg Novom: ubrzo novi objekat

Objavljen poziv za rekonstrukciju JPU "Naša radost" u Herceg Novom: ubrzo novi objekat
Datum objave: 23.10.2018 13:45 | Autor: PR služba Ministaratva prosvjete

Ispis Štampaj stranicu


Poziv za dostavljanje ponuda za totalnu rekonstrukciju vrtića JPU "Naša radost" u Herceg Novom objavljen je 18. oktobra. Početak radova je planiran u martu, a rok završetka radova je godinu dana. Nakon rekonstrukcije vrtić će biti kapaciteta za oko 150 djece.

Izvođenje navedenih radova se realizuje u okviru druge faze "Program eneregetske efikasnosti u javnim zgradama", po osnovu Ugovora Ministarstva finansija i KfW banke i Ministarstva ekonomije i KfW banke.

Do sada je u okviru druge faze programa izvršena primjena mjera energetske efikasnosti u sedam obrazovnih ustanova u Podgorici, Danilovgradu, Cetinju i Ulcinju. Takođe, u toku je izvođenje radova na 5 objekata i to: OŠ "Aleksa bećo Đilas" i S.M.Š. "Vuksan Đukić" u Mojkovcu, Resursnim centrima "Podgorica" i "1.jun" i GimnaziJi "Slobodan Škerović" u Podgorici. Vrijednost ugovorenih radova na ovim objektima iznosi blizu 5 miliona eura.

Prva faza "Programa energetske efikasnosti u javnim zgradama" je realizovana u periodu od januara 2012. godine do decembra 2015.godine, u okviru koje je izvršena primjena mjera energetske efikasnosti u 20 osnovih i srednjih škola i 1 studentskom domu.